Hoće li radovi po Zagrebu biti gotovi do rujna? Gradonačelnik se zaklinje da hoće

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Kao i svako ljeto do sad, Zagreb se u toplim mjesecima pretvara u gradilište. Trenutno se uz nekoliko kapitalnih projekata, poput rotora na ulazu u grad i bazne stanice za žičaru, rekonstruiraju se i saniraju brojne prometnice, tramvajske pruge, mijenjaju se instalacije.

Radove je u utorak obišao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Posebno su “opasni” radovi na jednoj od najdužih zagrebačkih ulica, u Vukovarskoj, piše Dnevnik.hr.

No sva ta radna snaga i mašinerija ne koštaju baš malo. Dva najveća projekta u gradu, dakle rekonstrukcija rotora i izgradnja bazne stanice za žičaru u Gračanima stoje više od pola milijarde kuna.

Trenutno je na području grada otvoreno 300-tinjak gradilišta, od asfaltiranja prometnica, sanacije mostova, velikih gradskih avenija, tu su i izgradnje i adaptacije 6 škola. Samo za asfaltiranje predviđeno je 24,5 milijuna kuna, a točan iznos bit će poznat kada radovi budu završeni.

Ipak, daje se primijetiti da je Zagreb ove godine raskopan više nego inače. Za sada je grad prazan, no što kad se zagrepčani vrate s godišnjih odmora? Posla je još uvijek puno, a vremena malo. Poslije Velike Gospe ljudi se počinju vraćati u grad,a zagrebački gradonačelnik rekao je da bi svi radovi morali bit dovršeni do 3.rujna.


Komentari