HOĆE LI ‘OTKLIZATI’ U ŠUMU? Opasna situacija na Mirogoju rješenje čeka već godinu dana (FOTO)

FOTO: Katica P. G. / I TO JE ZAGREB

Klizanje zemlje na Mirogoju počelo je prije godinu dana, a zemlja polako kliže prema ulici Gorice, odnosno sjevernoj strani Mirogoja, dio u koji se ulazi iz Bijeničke ulice.

Katica je zabilježila opasno područje na Mirogoju i objavila fotografije u grupi I TO JE ZAGREB.

Naime, prošle su godine sanirali klizište tako da su ostavili najlon, stoga se sada voda slijeva iz kanalica na najlon i teče prema ogradi, što dovodi do toga da kliže u šumu. Osim toga, visina stupova na ogradi je u visini asfalta na stazi.

Prošle godine, kada je počelo klizanje zemlje, označili su klizište, a na oznakama stoji da je zabranjen prolaz za automobile. Katica je prokomentirala da se u Zagrebu oznakama i inače rješavaju problemi te da će se, s obzirom na to da ona u blizini klizišta ima grob, očito morati predbilježiti da je stave na sanjke, budući da klizanje zemlje uistinu napreduje.

Ivan je na sve komentirao da je situacija očito pod kontrolom jer je rampa ipak postavljena.

Katica je objasnila da oni samo stave upozorenje, a ako se nešto dogodi, građani su si sami krivi. Spomenula je i sličnu situaciju u Vukomeričkim Goricama u mjestu Drubanjci gdje su grobovi otklizali preko ceste u dvorište dvoje ljudi, tri metara od ulaznih vratiju njihove kuće.

Zbog ove situacije postoji opasnost za one koji posjećuju grobove najmilijih, ali i za same grobove.

Komentari