Hoće li Grad morati odustati od Adventa? Poznati ugostitelj oštro: Ljudima je pun kufer ove psihijatrije!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Do omiljenog događaja u hladnim danima dijeli nas još samo 20 dana. Višestruko nagrađivan kao najbolji u Europi, zagrebački advent, ove godine bit će nešto drugačiji, no ne sumnjamo da ga brojni građani željno iščekuju. Prema najavi, trebao bi se odvijati na pet lokacija, a natječaj se vodi na način da je svaka kućica za sebe, pa će vjerojatno kućice imati svoj zasebni štih.

S obzirom na dramatičan porast broja novozaraženih te nove mjere nacionalnog Stožera civilne zaštite, kontaktirali smo Grad Zagreb kako bi otkrili hoće li doći do određenih izmjena u organizaciji i restrikcija.

Grad prati epidemiološku situaciju

„S obzirom na to da je do promjene po pitanju mjera došlo jučer, rano je još govoriti što možemo očekivati. Pratit će se epidemiološka situacija. Prema tome će se u idućem tjednu ili dva, postupiti u organizaciji Adventa. Teško je sada reći, a očigledno je da se stanje pogoršalo. Naravno, svima je u cilju da se Advent održi, ali i sam je Božinović najavio da postoji mogućnost da se uvedu i nove mjere ili da dođe do nekih izmjena, tako da će i Advent biti organiziran u skladu s mjerama nacionalnog Stožera civilne zaštite“, otkrili su nam iz Grada.

„Pratimo situaciju i ovisno o tome će se organizacija mijenjati ili ne. Za sada je prerano za reći. Odluka će biti donesena na vrijeme, ali trebamo još malo pričekati“, zaključuju.

Medak vjeruje da će Advent biti uspješan

Zabrinjavaju li nove mjere ugostitelje i što očekuju od Adventa, upitali smo poznatog chefa i poduzetnika Marina Medaka.

„Advent se događa na otvorenom stoga te nove mjere ne bi trebale utjecati na situaciju, a i tu nema riječi o okupljanju kao što je to primjerice na nekom kongresu“, priča nam Medak.

 

Marin Medak; Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Po pitanju posjete, chef je optimističan.

„Vjerujem da će Advent biti jako dobar. Ljudi su željni svega i „pun im je kufer“ više ove psihijatrije. Ne možemo zaustaviti čitav svijet, radi toga što netko ne zna raditi svoj posao. Mislim da je jako malo onih koji strahuju od pandemije i to se sve vidi po jučerašnjem primjeru. Bilo je gotovo sedam tisuća zaraženih, a grad krcat ljudima“, smatra Medak.

Njegov stav o uvođenju COVID potvrda u kafiće je jasan.

„Ja sam protiv uvođenja restrikcija, ako država to neće platiti. Već smo previše ograničeni, a ništa se nije napravilo po tom pitanju. Sve može, ali netko to mora platiti“, zaključuje.


Komentari