Hoće li nas ljeto spasiti? Zagreb ostvario samo trećinu prošlogodišnjih noćenja!

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Do kraja lipnja ove godine Grad Zagreb ostvario je samo 28 posto lanjskih turističkih dolazaka i 35 posto noćenja, a unatoč određenom trendu oporavka u lipnju za zagrebački turizam ovo je i dalje najteža i najizazovnija godina, ocjenjuje direktorica zagrebačke Turističke zajednice Martina Binenfeld.

“Ova je godina po svim najavama i pokazateljima trebala biti najbolja za turističku industriju Zagreba, ali i cijelu Hrvatsku, no ‘voljom’ više sile postala je kao i za ukupni turizam najteža i najizazovnija u povijesti”, kaže Bienenfeld za Hinu, iznoseći da je od početka godine do kraja lipnja u Zagrebu bilo 168 tisuća turista koji su ostvarili 383 tisuće noćenja.

I sa ovakvom statistikom Zagreb je  vodeći među svim destinacijama u Hrvatskoj za prvih šest mjeseci ove godine, ispred Vira koji je na drugom mjestu. U lipnju su najviše noćenja u Zagrebu ostvarili domaći turisti, a slijede ih turisti iz Italije, Njemačke, Bosne i Hercegovine te Srbije, dok je u prvih šest mjeseci najviše turista u Zagrebu bilo iz Italije, BiH, Njemačke i SAD-a.

“Nastojali smo čime god možemo u novoj situaciji zadržati pažnju domaće i svjetske javnosti nad Zagrebom, njegovim atrakcijama i ponudom, organiziranjem online prijenosa i koncerata uživo na gradskim lokacijama, a kreirali smo i online kampanje “Sa zagrebačkih prozora” i #ZagrebLovesYou sa istoimenim filmom kojim smo željeli pokazati cijeli spektar osjećaja koje smo proživjeli kroz potres i pandemiju i da je Zagreb i dalje živ i ponosit“, ističe  Bienenfeld.

Komentari