HOĆE LI NADLEŽNI REAGIRATI? Poplavljen trg u Španskom godinama zadaje glavobolju građanima (FOTO)

Tomislav Stojak/Facebook

Nakon svake jače kiše trg u zagrebačkom kvartu Špansko liči na bazen.

Kad padne kiša Trg Ivana Kukuljevića u Španskom izgleda ovako. Poplavljen je cijeli park i dječje igralište, inače najomiljenije mjesto za roditelje s malom djecom. Bez gumenih čizama nemoguće je proći. Umjesto razigrane djece, na igralištu su samo lokve i blato.

Tomislav Stojak/Facebook
Tomislav Stojak/Facebook

Svake godine ista priča

I nije to prvi put – s poplavama se stanovnici Španskog muče već godinama. Nema sumnje da je sustav odvodnje oborinskih voda ondje zaista na najnižoj razini. Naime, ovakve poplave neprestano se događaju nakon svake jače i oblinije kiše. Na to je ukazao nezadovoljni HNS-ov zastupnik Tomislav Stojak. On je, kako kaže, već više puta obavijestio nadležne o ovom problemu, ali dosad nisu poduzimali ništa kako bi se to riješilo.

Tomislav Stojak/Facebook
Tomislav Stojak/Facebook

“Hoće li konačno krenuti uređenje Trga Ivana Kukuljevića u Španskom? Prije nego opet krene kiša u Zagrebu, želim podijeliti s vama kako je jučer oko 12:00 sati izgledalo dječje igralište i park na Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom. Malo jača kiša i postaje neupotrebljiv! I tako godinama, iako svi tražimo njegovo uređenje“, rekao je Stojak.

Prave kiše tek dolaze

Ono što građane zabrinjava još više jest činjenica da one “prave” obilne kiše tek dolaze. Mnogi se boje u kakvom će stanju tada biti trg u Španskom. Po onome što se vidi već sada, ne sluti na dobro.

Tomislav Stojak
Tomislav Stojak

Grad napokon odgovorio

Ipak, tome bi uskoro mogao doći kraj s obzirom na to da je prije nekoliko dana dobio i službeni odgovor od Grada Zagreba, upravo o sanaciji spomenutog problema.

“Iz grada su mi službeno odgovorili da se konačno pokreće projekt uređenja odvodnje i oborinskih voda! Pratit ćemo, građani ne smiju još jednom ostati prevareni!”, rekao je HNS-ov zastupnik.

Tomislav Stojak/Facebook
Tomislav Stojak/Facebook

Sredstva postoje?

“Sredstva za izgradnju oborinske odvodnje osigurana su u Proračunu Grada Zagreba za 2016. godinu. Postupak ishođenja građevinske dozvole je u tijeku, a po pravomoćnosti iste pristupit će se postupku javne nabave za odabir izvoditelja radova”, stoji u njihovom odgovoru. Iako odgovor zvuči optimistično, građani su i dalje skeptični. Problem s odvodnjavanjem provlači se već godinama pa je teško povjerovati da će se ovaj put samo tako riješiti.


Komentari