Hoće li im netko stati na kraj? ZET – ov kontrolor izvrijeđao putnike u tramvaju

Zeljko Lukunic/PIXSELL

  ZET – ov kontrolor pokušao je napisati kaznu turistu koji je imao kartu, no nije ju znao poništiti.

Jedna sasvim obična vožnja u tramvaju, ostavila je gorak okus u ustima putnika, tvrdi sugrađanka Iva koja je svjedočila neugodnom dogđaju koji se odvio u “petici” prema Jarunu.

Kako je opisala na Facebooku,  ZET – ov kontrolor pokušao je napisati kaznu turistu koji je imao kartu, no nije ju znao poništiti budući da u staroj “petici” ne postoji naljepnica s uputom. Putnici su stali u njegovu obranu zbog čega ih je agresivni kontorlor – izvrijeđao.

Upravo sam se vozila u tramvaju broj 5( broj tramvaja 328) u smjeru Jaruna. Iza mene se nalazi turist koji je kupio tramvajsku kartu, no niti mu je vozač rekao da treba štancati kartu niti na tramvaju (stara petica) postoji ikakva naljepnica s uputom. Dolaze dva kontrolora i žele mu naplatiti kaznu (traže ga osobnu?!). Sva sreća pa je čovjek stranac i ne pada mu na pamet bilo kome dati osobnu (jer se u svim normalnim zemljama osobna daje samo i isključivo policiji na uvid). Nakon što je nas par stalo u obranu turista, stariji kontrolor (visok, pročelav, ispirsan, pa je valjda faca) postaje izrazito neugodan i počinje nas sve vrijeđati. Sramota za Zagreb koji se predstavlja kao turistički grad i za Hrvatsku – turističku zemlju”, opisala je neugodnu situaciju Iva.

Ovakve situacije nisu rijetka pojava sa ZET – ovim kontrolorima, ali i vozačima na pojedinim linijama, no ZET još uvijek nije pronašao rješenje kako stati na kraj agresiji u svojim redovima.

ZET – u smo poslali upit kako bi doznali što će poduzeti po pitanju čestih agresivnih istupa njihovih zaposlenika, a odgovor ćemo objaviti po primitku.


Komentari