HOĆE LI BITI OTKAZA ZBOG AFERE CVJETNI? Lokalni izbori su na pragu, a bura se ne stišava

Facebook / Sindikat biciklista

Afera uzela zamaha.

“Nije on nikoga smijenio u ovih 16 godina, pa neće ni sada. Neće biti ni sankcija, samo će očitati bukvicu nekim ljudima. Važan mu je svaki detalj prije lokalnih izbora i želi malo stati na loptu, smiriti situaciju.”, otkrio je Jutarnjem  jedan od najbližih suradnika Milana Bandića.

Dobar si je s profesorom Paladinom

“Ne bi ja komentirao mladu damu Paldino. Svaki djelatnik u gradu a ima ih 24.000, treba čuvati svoje dostojanstvo, dostojanstvo svojih kolega i dostojanstvo gradonačelnika, a onda će i gradonačelnik čuvati njihovo i svoje dostojanstvo.”, komentirao je gradonačelnik na optužbe koje su stigle iz usta pročelnice Zrinke Paladino.

U svom stilu, nije ništa rekao, osim činjenice da je dobar sa suprugom Zrinke Paladino, te je također, najavio sankcije odgovornima. Prema pisanju Jutarnjeg lista, izvori otkrivaju da  otkaz neće dobiti ni Zrinka Paladino, ni Alan Ordulj, ali ni Silvije Novak. Gradonačelnik Bandić će i iz gradske uprave ići na kartu političkih pritisaka prije novih lokalnih izbora dok se ne provjere svi papiri, a Silvije Novak, s obzirom na to da je navršio 65 godina, sam će se povući s mjesta pročelnika zbog slučaja Cvjetno.

Dokumenti otkrivaju pozadinu priče

Jutarnji posjeduje dokumente koji otkrivaju da je priča počela u ožujku 2016., kada je Gradski ured za gospodarstvo izdao rješenje za novi ugostiteljski objekt My Way na Cvjetnom trgu, u vlasništvu Hoto centra Tomislava Horvatinčića. Nakon samo nekoliko dana suglasnost je dao i Sektor za komunalne poslove i javne površine.

Gradonačelnik Milan Bandić je, početkom travnja, donio zaključak o davanju javne površine na korištenje za koje je utvrđena naknada u ukupnom iznosu od 256.642 kune na pet godina, točnije 51.328 kuna godišnje, što je 4277 kune mjesečno, odnosno 142 kune dnevno za terasu od ukupno 175 kvadrata u centru grada, sukladno Pravilniku o davanju u zakup javnih površina.

Zavod za zaštitu spomenika kulture na čelu sa Silvijem Novakom odobrio je 7. rujna postavljanje spornih terasa.

>>>GRADONAČELNIK BANDIĆ O AFERI CVJETNI I FONTANAMA: ‘Ja sam odgovoran i kad golub krepa na Jelačić placu’

>>>RASKRINKALA POZADINU DOGAĐAJA NA CVJETNOM I PORUČILA: ‘Vjerojatno će me udaljiti!’

Komentari