HNS-ovci OŠTRO PO BANDIĆU: ‘Zagreb pretvoren u lažno gradilište, a novac građana koristi se za predizbornu kampanju’

Facebook

HNS-ovci oštro optužili gradonačelnika Bandića.

„Nedopustivo je da se Grad Zagreb pretvori u lažno gradilište kako bi se pokazalo da netko radi i to baš uoči izvanrednih parlamentarnih izbora. Jednako tako je nedopustivo da se sredstva građana Grada Zagreba koriste za predizbornu kampanju jednog čovjeka“, poručila je potpredsjednica HNS-a i predsjednica Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba Anka Mrak Taritaš na konferenciji za medije u Zagrebu uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba.

„Gradonačelnik je obećao da će građanima Republike Hrvatske biti isto kao i građanima Grada Zagreba, koji imaju prirez 18%, što znači da će takav prirez imati svi građani u našoj zemlji. To samo znači da on ne zna kakav je život na terenu i da ima samo sliku koju želi, a mi koji smo u svakodnevnom kontaktu s ljudima znamo kakvo je stvarno stanje. Grad Zagreb mora imati empatiju prema ostatku Hrvatske, ali to ne smije biti samo u korist gradonačelnika“.

Tomislav Stojak nije štedio kritike

Potpredsjednik zagrebačkog HNS-a, gradski zastupnik HNS-a i predsjednik Središnje-hrvatskog regionalnog saveza HNS-a Tomislav Stojak sudjelovat će na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba kojemu će to biti jedna od najmučnijih i najtežih u ovom mandatu.
„Gledajući zagrebačkog gradonačelnika kako se ponaša u kampanjama, čovjek bi mogao zaključiti da je veliki frajer, no glumi ga s našim novcem, što ne smije raditi. On uzima svima u Gradu Zagrebu, a daje samo svojima, što je jedna vrsta otimačine. Jer kada procjeni da su određene društvene skupine njegovi potencijalni glasači diljem zemlje, onda to sve plaćaju samo građani Grada Zagreba. Pritom se vodi logikom grad to sam ja, odnosno sam određuje kako će potrošiti sav novac građana. To ga karakterizira kao „super heroja“, „čudotvornog super Milana“, koji određuje nove kriterije raspolaganja sa 7 milijardi kuna godišnje našeg novca“, istaknuo je Stojak.

Pritom je još jednom posjetio da u zagrebačkom Stenjevcu, Španskom ili Malešnici građani i dalje nemaju novu ambulantu, da podvožnjak u Škorpikovoj ulici pri jačoj kiši postaje bazen za automobile ili da od 2009. nema dovoljno novca za krov na tržnici Špansko.

„Mi u Gradu Zagrebu nemamo ono što trebamo imati, dok se primjerice na sutrašnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine izdvaja novac za školske knjige za djecu iz Petrinje te za svu romsku djecu u Hrvatskoj. To na prvi pogled izgleda kao socijalno pravedna odluka, no zapravo se troše naši novci u predizborne svrhe. Sumnjam da netko u Hrvatskoj želi takvog hashtag premijera, kada ćemo mi u Gradu Zagrebu učiniti sve da ga za osam mjeseci zamijenimo puno boljim gradonačelnikom“, zaključio je Tomislav Stojak.


Komentari