HNK reagirao na medijske napise vezane uz nepregledne kolone prilikom kupnje ulaznica za baletnu predstavu Orašar

Foto: Flickr

Hrvatsko narodno kazalište oglasilo se oko reda koji se stvorio zbog ulaznica za jedan od najpoznatijih baleta “Orašar”. Odgovor prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu je 5 studenoga u 11 sati  pustilo u prodaju ulaznica za predstavu Orašar. Ulaznice su se mogu kupiti on line te na blagajni kazališta. On line prodaja ulaznica je funkcionirala što dokazuje podatak da je polovica prodanih ulaznica za Orašara kupljena upravo putem interneta. Nažalost, zbog velikog pritiska zainteresiranih kupaca u određenom trenutku stranica je imala tehničke poteškoće. Također, zbog poštovanja prema gledateljima koji su izdvojili svoje dragocjeno vrijeme te  čekali u redu, Uprava HNK u Zagrebu je  dala  njima prednost  

Snimke iz zraka naručene su za potrebe izrade promo materijala Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Između ostalog, taj će materijal  biti korišten za promociju  grada Zagreba i njegove kulture, a time i Republike Hrvatske te će biti predstavljen i kao materijal u sklopu projekata iz programa „Kreativna Europa 2014-2020“  za koje je sredstva HNK u Zagrebu dobio od Europske komisije.  Kao što je poznato, vidljivost (visibility) je iznimno važan faktor u europskim projektima za što se izdvajaju posebna  sredstva.”


Komentari