HITNJACI U OČAJU! Objavili video sanitetskog vozila koje prevozi pacijente u Zagrebu: ‘Kako ovo prođe tehnički pregled?’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Ako budete primorani koristiti usluge Hitne medicinske pomoći ili sanitetskog prijevoza u Zagrebu, ove bi vam se scene itekako mogle urezati u sjećanje.

Naime, sanitetsko vozilo koje su objavili iz Hitne uživo 194 na svojoj Facebook stranici, doslovno je razorila korozija. U videu se jasno vidi kotač i asfalt kroz ne malu rupu, a koju zapravo cijelo vrijeme pokriva gumeni tepih na suvozačevoj strani.

Riječ je o vozilu Jumper koje datira još iz 2005. godine, a hitnjaci se pitaju kako je moguće da takvo vozilo prođe tehnički pregled.

“Ako se pitate kako je to moguće reći ćemo vam – jer nemamo zakona ni kaznenih odredbi za nepoštivanje zakona. Tko je za ovo odgovoran?

Maja Grba Bujević, što ćete poduzeti, napisati upozorenje?! Inspekcija, što će napraviti, utvrditi nepravilnosti?!

Ministre što ćete napraviti ili ni za ovo ne znate?! Dobro Vam MGB servira ako ovo ne vidite i ne znate!

Premijeru Plenkoviću da li biste htjeli da se član Vaše obitelji u ovom vozilu vozi na npr. hemodijalizu svaki drugi dan?! Predsjedniče Milanoviću, obratite malo pozornost i na najlošiji sustav koji direktno ugrožava živote Vaših građana!

Udruga pacijenata, šta mislite o ovome?

Udruga poslodavaca, ovo je po Vama u redu?
Sindikati gdje ste?

Gdje su novci koje zarađuje sanitet i zašto nemaju ispravna vozila?
DORH?

Pučki pravobranitelji, tko štiti pacijente koji se prevoze u ovakvim vozilima kada su najranjiviji?

Tko štiti djelatnike koji se voze i rade u ovakvim vozilima tisuće kilometara?”, pitaju se iz Hitne uživo 194.

Komentari