Hitna pomoć intervenirala na Trgu 80-ak puta, iz policije zadovoljni kako je proteklo osiguranje

Zagrebačka policija izrazito je zadovoljna sigurnosnim aspektom cjelodnevnog dočeka Vatrenih na Trgu bana Jelačića, a trenutačni podaci Operativno-komunikacijskog centra su 30 manjih intervencija i dvije privedene osobe zbog narušavanja javnog reda i mira.

Procjena je policije da je u užem centru Zagreba, odnosno na Trgu bana Jelačića te ulicama koje mu gravitiraju, na dočeku viceprvaka svijeta u nogometu bilo oko 300 tisuća ljudi.

“Policija je izrazito zadovoljna kako je proteklo osiguranje dočeka nogometaša s obzirom na broj ljudi”, rekao je nešto poslije 22 sata Hini voditelj smjene OKC-a PUZ-a Ivica Herceg.

“Zagrebačka policija imala je 30 dojava i intervencija koje su se odnosile na pružanje pomoći građanima, uglavnom zbog dehidracije, odnosno pomaganja da ih se iz mase dovede do vozila hitne pomoći, a dvije su osobe privedene zbog narušavanja javnog reda i mira”, dodao je.

Hitna intervenirala 80-ak puta

Timovi zagrebačke hitne medicinske službe imali su 80-ak medicinskih intervencija tijekom dočeka hrvatske nogometne reprezentacije na Trgu bana Jelačića u ponedjeljak, uglavnom zbog dehidracije i iscrpljenosti, no zbog blažih tegoba zbog dugotrajnog stajanja na suncu i slabosti, koje nisu zahtijevale medicinsku intervenciju, obratilo im se više stotina ljudi, doznaje se u zagrebačkom Zavodu za hitnu medicinu.

Na središnjem zagrebačkom trgu bilo je raspoređeno pet timova hitne medicinske pomoći i s obzirom na veliki broj ljudi koji se okupio u središtu Zagreba, ocjenjuju kako je sve proteklo dobro i bez većih intervencija.


Komentari