Hipodrom Zagreb organizira edukativne radionice za vrtiće, škole i fakultete

Hipodrom Zagreb se prostire na površini od 47 hektara i svi dobro znaju kako je namijenjen smještaju konja i organizaciji sportskih konjičkih događanja uz mogućnost učenja jahanja u školi jahanja, no Hipodrom svojim korisnicima nudi i nekoliko edukativnih programa namijenjenih korisnicima vrtićkog, školskog i fakultetskog uzrasta.

Riječ je o radionicama koje se odvijaju u sklopu organiziranih posjeta, a programi su prilagođeni različitim uzrastima. Tako postoji program za djecu predškolske dobi od 4 do 6 godina starosti, program za djecu školske dobi od 7 do 12 godina starosti te edukativni program za srednje škole i fakultete. Predviđeni broj polaznika svake grupe je 30 do 40, a cijena iznosi 30 kuna po osobi.

Program za djecu predškolske dobi se sastoji od dva dijela, edukativnog i sportsko-rekreativnog, i traje 60 minuta tijekom kojih se djeca upoznaju s konjima, njihovim načinom života, hranjenju i njezi ovih plemenitih životinja a klincima je također omogućeno jahanje ponija te fotografiranje s konjima.

Radionica za djecu školske dobi traje 30 minuta više, a također nudi upoznavanje s konjima, upoznavanje s opremom, procesom čišćenja i sedlanja konja, ali i jahanje uvježbanih školskih konja te prikaz dijela treningka konja i jahača u školi jahanja.

Sudionicima radionica namijenjenih srednjoškolcima i studentima također nudi razgledavanje objekta Hipodroma Zagreb, upoznavanje s konjima i njihovim načinom života, predavanje o njezi i hranjenju konja, upoznavanje s radom škole jahanja, upoznavanje sa svim granama konjičkog sporta na Hipodromu, ali se i dodatno prilagođava potrebama đaka i studenata, ovisno o njihovom školskom odnosno fakultetskom usmjerenju (poljoprivredni, veterinarski i slično).

Svi programi se odvijaju pod vodstvom iskusnih instruktora škole jahanja Hipodroma Zagreb, a više o svemu moguće je doznati na web stranici www.sportskiobjekti.hr, Facebook profilu Ustanove @sportskiobjektizagreb ili pozivom na brojeve telefona 01 6422 391, 6422 392.


Komentari