HIPODROM NA UDARU KONJSKE GRIPE! Konji za sinjsku alku smješteni u karantenu, radi se sve kako se scenarij iz 80-ih ne bi ponovio

Foto: Pixabay

Kako javlja Slobodna Dalmacija, nekoliko konja na zagrebačkom hipodromu zaraženo je influencom, odnosno konjskom gripom koja se iznimno brzo širi. Iz tog razloga, konji koji će sudjelovati na ovogodišnjoj Sinjskoj alci, u karanteni su.

Direktor Alkarske ergele Stipe Šimundža, dr. veterinarske medicine govori kako zaraza nije obuhvatila nijednog konja kojeg koriste u pripremama za 306. Alku, a sva su grla već i cijepljenja protiv influence i herpes virusa.

Šimundža tvrdi kako je pobol konja u slučaju ove bolesti golem te da životinje nerijetko ostaju s trajnim posljedicama, tolikim da postanu potpuno nesposobni. Kako bi se sve to spriječilo, počelo je i docjepljivanje konja koje će biti dovršeno u ponedjeljak.

Ovaj slučaj, doktora veterinarske medicine podsjetilo je na onaj 80-ih godina kada je ista bolest poharala grla te je alka morala biti odgođena, kako bi se to spriječilo, alkarska grla smještena su u karantenu te je zabranjen i ulazak ljudi koji nisu neophodni.


Komentari