HHO i Ukrajinska zajednica Grada Zagreba organizirali skup sjećanja za sve stradale nevine žrtve iz Ukrajine

Foto: Zagreb.info

Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava i Ukrajinska zajednica Grada Zagreba organizirali su skup sjećanja za sve stradale nevine žrtve: poginule, ubijene i prognane za vrijeme ruske agresije u Ukrajini.

Skup su organizirali na Zrinjevcu s početkom u 18 sati. Povod su im bili potresni prizori zastrašujućih zločina nad civilima u Buči i drugim mjestima u okolici Kijeva.

Foto: Zagreb.info

“To činimo posebno stoga što Hrvatska ne može i ne smije zaboraviti slične scene zločina i masakra tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini”, istaknuli su iz HHO-a.

Foto: Zagreb.info

Građani su na Zrinjevac donosili svijeće kao simbol svijetla koje razgoni mrak.

Skup su organizirali  predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava Ivan Zvonimir Čičak, predsjednica Ukrajinske zajednice Grada Zagreba Marija Meleško i predstavnik ukrajinske nacionalne manjine Grada Zagreba Viktor Filima.

Foto: Zagreb.info

HHO i Zajednica Ukrajinaca u Zagrebu već su organizirali skup podrške i solidarnosti s ukrajinskim narodom izloženom agresiji Rusije na tu zemlju 5. ožujka na Trgu bana Jelačića gdje se okupilo više stotina građana.

 


Komentari