Herojsko djelo: Hrabri Zagrepčanin skočio u ledenu rijeku i spasio život bosanskom imamu

Foto: Duje Klaric / CROPIX

Zagrepčanin Mario Oreč spasio je prošloga vikenda život Saudinu Lužiću, imamu iz Uskoplja u središnjoj Bosni, izvukavši ga iz ledene rijeke Vrbas u koju je sletio njegov osobni automobil, objavio je u srijedu sarajevski “Dnevni avaz”.

Prometna nesreća se dogodila u naselju Pajić polje, a Oreč je, nakon što se vraćao sa sprovoda iz okolice Bugojna odakle je podrijetlom, bez razmišljanja skočio u nabujalu rijeku, kamenom razbio vjetrobransko staklo i izvukao Lužića koji je bio zarobljen u automobilu.

“U krivini sam izgubio kontrolu nad automobilom i nakon prevrtanja sam sletio u rijeku. Nisam mogao izaći iz auta, krvario sam i bio sam loše. Gospodin Oreč je bez oklijevanja skočio u rijeku i pokušao golim rukama razbiti vjetrobransko staklo i tom prilikom se i sam ozlijedio. Uspio je na koncu staklo razbiti kamenom i pomogao mi da izađem iz Vrbasa“, citira list uskopaljskog imama.

Lužić je kazao kako samo može zahvaliti Bogu što se Oreč u tom trenutku zatekao na tom mjestu. “Neizmjerno sam mu zahvalan i želim mu sve najbolje u životu. Nadam se da ćemo se vidjeti nekom ljepšom zgodom kada ponovno dođe u rodni kraj”, poručio je Saudin Lužić.

Mario Oreč u BiH se zatekao jer je išao na sprovod članu obitelji u rodno Bugojno. Novinarima je kazao kako nije siguran da je baš on spasio život imamu Lužiću, ali je priznao da je bez razmišljanja skočio u hladni Vrbas kako bi spasio čovjeka u nevolji.

“Na moje zaprepaštenje auto koji mi je dolazio u susret se naglo počeo nekontrolirano kretati i završio je u Vrbasu. Odmah sam se spustio u hladnu vodu i pomogao mladome čovjeku da izađe iz vozila i vode, a potom su ga prihvatili liječnici i policajci. Drago mi je što sam mu pomogao”, ispričao je Oreč, koji već 30 godina živi u Zagrebu, a do svoje 18. godine je živio u Donjoj Ričici kod Bugojna.


Komentari