Heroji Zagreba koji su sinoć pokazali veliko srce: Tko je zapravo zagrebački junak Davor Kovačić?

Foto: Facebook

Najveći heroji uglavnom hodaju među nama bez puno velikih riječi i samohvale, no oni su tu baš kad ih čovjek zatreba.

Nesebično priskaču u pomoć onima najranjivijima riskirajući pritom vlastite živote. Da Zagreb doista ima takve heroje potvrdilo se prije nekoliko mjeseci u razornom potresu kada su Bad Blue Boysi krenuli u spašavanje svojega grada, pridružili su im se i vatrogasci, građani čija imena niti ne znamo, ukratko svi oni koji vole ovaj grad i ljude koji u njemu žive.

Da Zagreb uistinu ima te neke svoje tako male, a tako velike ljude potvrdilo se i tijekom nezapamćenih poplava koje su protutnjale gradom, tijekom intervencija preminuo je vatrogasac Davor Kovačić.

Od svog kolege i heroja svih nas vatrogasci su se oprostili emotivnom porukom.

“Ima neka moć u dobrim ljudima, oni su jaki i poslije smrti. Događa se da i dalje žive, po svojim djelima i riječima, a najviše po dobroti srca. Veliko hvala Davoru Kovačiću, članu DVD Kustošija koji nas je napustio u 53. godini života dok je svojom nesebičnošću i hrabrošću čuvao naš voljeni Grad! Sa sinoćnje intervencije radi posljedica nevremena koje je zahvatilo Zagreb Davor se nije vratio svojoj obitelji kojoj u ime JVP Zagreb, cijelog Grada Zagreba i svih naših službi izražavamo najiskreniju sućut kao i cijelom DVD-u Kustošija radi izgubljenog člana. Pomažući pri ispumpavanju vode iz jednog zagrebačkog stana Davoru je pozlilo, unatoč intervenciji Hitne medicinske službe nažalost nije bilo pomoći. Naš heroj odradio je i bezbroj intervencija na sanacijama od posljedica potresa. Veliko hvala za sve, neka ti je laka Hrvatska zemlja”, objavili su vatrogasci.


Od Davora su se oprostili i njegovi kolege iz DVD-a Kustošija.

“Noćas nas je prilikom intervencije ispumpavanja vode iz jednog zagrebačkog podruma napustio naš član i veliki prijatelj Davor Kovačić! Nažalost, njegovo srce nije izdržalo ono što mu je inače bila rutina!

Davor se nesebično davao kako za DVD tako i za svoju obitelj i prijatelje! Odradio je bezbroj intervencija, od poplava u Gunji, dislokacija u Dalmaciji pa do nedavnog potresa i svakodnevno nakon njega! Svi koji smo ga poznavali znamo tko je on bio i koliko je volio vatrogastvo.

Obitelji iskrena sućut, a tebi Davore neka je laka hrvatska gruda”, poručili su kolege.

Ima Zagreb hrabre vatrogasce, ali i hrabre djevojke. Jedna je tako tijekom nevremena priskočila u pomoć čovjeku kojega je voda zarobila u autu iz kojeg nije mogao izaći pošto je bez noge.

”Ja sam šetala pse po kvartu i čula ženu da viče “izađi van”. Čovjek je tonuo u autu u podvožnjaku, nije mogao otvoriti vrata, a auto je tonuo. Ja sam pitala ljude jesu li zvali koga – jesu ali ili bude zauzeto ili kažu da zasad nemaju nikog. Onda sam zavezala pse, skinula tenisice, duksu i naočale i ušla u vodu.

Doplivala sam do auta i pomogla sam mu da otvori vrata i on je izašao na krov auta i čekao vatrogasce, a ja sam isplivala s njegovom protezom jer čovjek nema nogu. Auto više nije tonuo pa je bio siguran na krovu. Vatrogasci su došli za par minuta i izvukli ga”, opisala je Mirna Mrčela situaciju za N1.

Heroji doista jesu među nama.

Zagrepčanka skočila u Miramarsku, spasila čovjeka bez noge iz auta koji tone

Komentari

loading...