Helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz Zadra u Zagreb prevezeno srce za transplataciju

Letačka posada Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. Zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sudjelovala je danas u akciji prevoženja organa za transplantaciju helikopterom Mi-8 MTV, priopćio je MORH. Organ je prevežen od vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku do Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu.

Akcija je započela u ranim jutarnjim satima kada je letačka posada poletjela s letjelišta Pleso do helidroma KB Dubrava, gdje se ukrcao liječnički tim, te su nastavili let prema Zemuniku. Kapetanica posade helikoptera Mi-8 MTV bojnica Mirna Radošević rekla je kako je odmah nakon slijetanja u bazu Zemunik liječnički tim sačekalo vozilo Opće bolnice Zadar, gdje obavljena sva priprema za preuzimanje organa za transplantaciju.

Već sam nekoliko puta sudjelovala u zračnom prijevozu organa za transplantaciju, a osjećaj je kao da prevozite jedan novi život te je cijela naša posada ispunjena zadovoljstvom i ponosom što dajemo svoj doprinos u plemenitoj misiji spašavanja ljudskih života, poručila je bojnica Radošević.

Uz bojnicu Radošević, u letačkoj posadi bili su kopilot natporučnik Stjepan Previšić i tehničar letač satnik Stipe Kršinić, a transplantacijski tim KB Dubrava za transplantaciju srca predvodio je prim.dr.sc. Robert Blažeković. Letačka posada HRZ-a angažirana je na zahtjev ministarstva zdravstva RH preko Državne uprave za zaštitu i spašavanje.


Komentari