HDZ-ovo slavlje u Gajnicama: Plenković nabrojao projekte koji se u Zagrebu ne bi realizirali da nema europskih sredstava

Foto: HDZ

Obraćajući se članicama i članovima Hrvatske demokratske zajednice na svečanom obilježavanju 29. obljetnice osnutka HDZ-a u zagrebačkim gradskim četvrtima Črnomerec, Stenjevec i Podsused-Vrapče, predsjednik stranke Andrej Plenković se osvrnuo na prednosti koje je članstvo u EU donijelo, između ostalog, i za Zagreb.

“Novozagrebački rotor u vrijednosti od 331 milijuna kuna, od čega 273 iz EU proračuna, novi autobusi ZET-a, rekonstrukcija Studentskog naselja Stjepan Radić – Cvjetno, Centar za napredne laserske tehnike, Centar izvrsnosti u kemiji, Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije, Kriogeni centar Instituta za fiziku, 350 milijuna kuna za obnovu i opremanje KBC-a Zagreb, bolnice Sveti duh, Sestre milosrdnice, Merkur, Dubrava i Vrapče, znatna ulaganja u Dječji dom u Nazorovoj te sredstva osigurana za obnovu kulturne baštine, prirodnih područja, turizma, među kojima su Tehnički muzej Nikola Tesla, Etnografski muzej, Prirodoslovni muzej, Park Maksimir, krajobraz Savice te Park prirode Medvednica. Sve to financiramo zahvaljujući dodanoj vrijednosti članstva Hrvatske u Europskoj uniji. A bit će toga još!”, kaže Plenković.

Foto: HDZ

Komentirao je i aktualnu temu oko Uljanika:

“Siguran sam da će hrvatski ljudi prepoznati ispravnost ove naše odluke. Da će prepoznati tko vodi ozbiljnu i odgovornu politiku, a tko u nedostatku bilo kakvoga pozitivnog sadržaja nudi samo demagogiju, cirkus i destrukciju! Prepoznat će i one koji vlastite višegodišnje grijehe, kao u slučaju Uljanika, pokušavaju svaliti na nas!”

Foto: HDZ

Osim Plenkovića okupljenima se obratio i Andrije Mikulić, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba.

“Ponosan sam što je projekt Rotor, trenutno najveći projekt u Zagrebu, pokrenut amandmanom Kluba zastupnika HDZ-a u Gradskoj skupštini – i to kao naš uvjet da podržimo ZG proračun!”, istaknuo je Mikulić.


Komentari