HANŽEKOVIĆ KOD STANKOVIĆA: ‘Bandić mi nije vratio dug, niti ga može vratiti’

Sanja Corazza / HRT

Marijan Hanžeković dotaknuo se i Bandića.

Gost Aleksandra Stankovića, u emisiji Nedjeljom u 2, bio je zloglasni odvjetnik Marijan Hanžeković. U razgovoru s voditeljem ove emisije, govorio je o aktualnom zagrebačkom gradonačelniku, ali i GNK Dinamo te Zdravku Mamiću.

Stankovića ga je upitao kako komentira proces prema Milanu Bandiću.

“Što se Milana Bandića tiče, to je politički proces zbog kojeg je već pao jedan državni odvjetnik. Kad je Mladen Bajić rekao da mu daju dokaze, nije ih bilo pa nije pokrenuo proces.”, odgovorio je Hanžeković.

Tko vam može povjerovati da ste 15 milijuna kuna dali za jednog čovjeka koji vam nije prijatelj, upitao je voditelj, a Hanžekovićev odgovor, u najmanju ruku, iznenađuje.

” Mislim da u hrvatskom pravosuđu nema jednakosti oružja i državni su odvjetnici u boljoj poziciji. Ja sam s tih 15 milijuna kuna htio sebi nešto dokazati, a Bandić za to nije ni znao. Nije mi vratio dug, niti on to može.”, rekao je.

“Bandić je rekao da vam je dužan 30 do 40 tisuća kuna kao kamate za kredit koji ste digli.”, nije odustajao Stanković, a Hanžeković mu je uzvratio kako nije čuo za to te da je kredit vraćen.

“Tko će vam povjerovati kad se zna da radite sa Zagrebačkim holdingom?”, pokušao je odigrati na provokaciju Stanković, a odvjetnik je odgovorio protupitanjem.

“Ja i još 64 ureda radimo s Holdingom. Zašto vas smeta da ja zarađujem novac na svojim poslovima?” i dodao da je socijalno osjetljiv i da pomaže, a optužnice protiv Bandića politički su proces.

“Kakva je vaša uloga u Dinamu? Treba li ga se privatizirati?”, upitao je Stanković i dobio odgovor da treba, u skladu sa zakonom. Zdravka Mamića Hanžeković poznaje, a za njega misli da je sam sebi najveći neprijatelj.

“Mi smo poznanici, ali ne zalazimo na ista mjesta, ja mu ne idem na proslave rođendana. On je sam sebi najgori neprijatelj, često poništi ono dobro što napravi, to sam mu i rekao.”, objasnio je voditelju, a na upit pridržava li se Dinamo Zakona o športu odgovorio je potvrdno.

“Koliko ja znam, da. Gdje se to Dinamo ne pridržava Zakona o športu? Ja poštujem druge klubove, poput Hajduka, ali tribina često pokušava utjecati na rezultat svojeg kluba.”, stava je Hanžeković.

 


Komentari