GUŽVE NA JADRANSKOM MOSTU: Gradonačelnik otkrio novu regulaciju prometa

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Na današnjoj konferenciji za medije Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević detaljno je komentirao velike gužve koje se ovih dana stvaraju na Jadranskom mostu.

Gužva na rotoru, Foto: Damir Krajac / CROPIX

Uskoro nova regulacija prometa na Jadranskom mostu

Objasnio je kako se radovi nisu mogli obaviti preko ljeta jer se tada radio most Slobode te viadukt na Buzinu. Grad je, rekao je, u koordinaciji s ministarstvom unutarnjih poslova napravio redoslijed radova na način da tek kada se završi most Slobode tako da može prihvatiti promet u obje trake u oba smjera, mogu početi radovi na Jadranskom mostu. Najavio je ipak novu regulaciju koja bi trebala popraviti prometnu situaciju na mostu jer, kako kaže, nije zadovoljan trenutačnim rješenjem prema elaboratu koji je napravljen putem javne nabave.

“Posebice kada sam ga jučer vidio dao sam nalog da se rješenje izmjeni i sada stručne službe rade na tome da se modificira i poveća propusnost na samom mostu, iako je i danas, kao što kažete, bila bolja situacija jer se dio prometa prebacio na most Slobode zbog čega se i čekalo da se krene s radovima tek nakon što na mostu Slobode završe radovi koji su bili odvijani preko ljeta. Sada očekujem do slijedećeg tjedna da se popravi protočnost na način da budu dvije trake na Jadranskom mostu u svakom smjeru otvorene. Bit će zabranjen promet za teretna vozila tako da će u tom smislu biti neka modifikacija međutim neće više biti jedna traka u jednom smjeru s juga prema sjeveru koja je stvarala ogromne gužve jučer” objasnio je novu regulaciju gradonačelnik.

Gužva na rotoru, Foto: Damir Krajac / CROPIX

“Gradski uredi naruče elaborate koji se plate”

Osim žurne izmjene prometne regulacije Tomašević je najavio i kraće ukupno trajanje radova.

“Gledajte, ja ne mogu apsolutno sve znat, gradski uredi rade takve stvari, naruče elaborate koji se plate. Napravit ćemo sve moguće napore da to ne traje devet mjeseci nego da traje kraće i u tom smislu ćemo razgovarati s izvođačem radova da se modificiraju ugovori u tom smislu. Međutim i kad bude bolja propusnost, a vidite i sami da je već danas bolje nego jučer, treba i dalje reći da će i dalje se trebat koristit most Slobode i drugi mostovi nešto više nego što se koriste sada sve dok će Jadranski most biti u radovima” poručio je.

Gužva na rotoru, Foto: Damir Krajac / CROPIX

Obnovit će sve gradske mostove za 300 milijuna kuna

Radovi na Jadranskom mostu dio su velikog plana, otkrio je Tomašević.

“Jadranski most nije saniran otkad je otvoren. Znači 40 godina nije saniran, a oštećen je u potresu. Mi, u zadnjih godinu dana, a i u sljedećih godinu dana mislimo obnoviti apsolutno sve mostove u gradu Zagrebu. Na to ćemo potrošiti oko 300 milijuna kuna i dio tog novca ćemo povući iz europskih fondova. Nužno je da svi mostovi u gradu Zagrebu budu otporni na, ne daj Bog, buduće potrese, da budu sanirani i da budu sigurni. U tom smislu nužno je da se ti radovi na Jadranskom mostu naprave” zaključio je gradonačelnik.


Komentari