Gužve na gradskim cestama će biti još žešće! Ljetni radovi u središtu se produljuju, a Zagrepčani se vraćaju s godišnjih

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Ljeto nam, osim nesnosnih vrućina, u Zagrebu donosi i brojne zatvorene ulice zbog radova, a ni ova godina nije izuzetak.

Tako je trenutno zbog obnove zatvoreno nekoliko gradskih ulica, a među njima i one prometnije. Zagrepčani su se polako počeli vraćati s godišnjih odmora i stoga neće biti oduševljeni s viješću da se neki od radova produljuju.

Prilikom izvođenja radova izmještanja magistralnog cjevovoda Selska cesta (u smjeru sjevera) na dijelu od Ozaljske do Baštijanove ulice, od srijede 15.07. do petka 14.08., bit će zatvorena za sav promet.

Promet u smjeru juga na navedenoj dionici odvijati će se jednim prometnim trakom. U zoni raskrižja Selska cesta/Ozaljska ulica bit će onemogućeno kretanje vozila iz pravca sjevera prema istoku.

Obilazni pravac za smjer jug – sjever bit će:


  •  Selska cesta – Zagrebačka avenija – D. Golika – Baštijanova – Selska cesta
  •  Selska cesta – Ozaljska – Nova cesta – Magazinska – Zagorska  – Selska cesta
  •  Selska cesta – Zagrebačka avenija – Savska cesta – Ulica grada Vukovara – Krapinska –  Selska cesta

Kako bi se izbjegla dodatna prometna zagušenja molimo vozače da za smjer sjever – jug koriste alternativne pravce:

  • Selska cesta – Zagorska – Tomislavova – Zagrebačka cesta – Zagrebačka avenija – Selska cesta
  • Selska cesta – Baštijanova – D. Golika – Zagrebačka avenija – Selska cesta
  • Selska cesta – Krapinska – Ulica grada Vukovara –  Savska cesta – Zagrebačka avenija – Selska cesta.

Zbog potrebe izvođenja radova izgradnje oborinske odvodnje, Obreška ulica na dijelu od Prigradske ulice do Ulice Sv. Ane biti će zatvorena od ponedjeljka 13.07. do četvrtka 27.08. 

Obilazni pravci za vrijeme navedenih radova bit će: 

  • Obreška ulica – Češka ulica – Čorova ul.- ul. Remetinečkih žrtava – Sisačka cesta odv. IV. – Sisačka cesta – Ul. Dr. Luje Naletelića i obratno.

Zbog izvođenja radova uređenja kolnika Brestovečke ceste na dijelu od ulice M. Kraljevića do Zagrebačke ceste u vremenskom razdoblju od ponedjeljka 06.07. do utorka 25.08. bit će zatvorena za sav promet.

Obilazni pravac:

  • Brestovečka – Žugčićeva – Novoselečki put – Sunekova – Dankovečka – Dubrava – Zagrebačka – Anke Krizmanić – i obratno.

Također, zbog potrebe izvođenja radova na sanaciji željezničko cestovnog prijelaza, Ulica Mirka Bedeka u zoni željezničko cestovnog prijelaza „ŽCP Bedekova“, od ponedjeljka 17.08. do utorka 18.08. bit će zatvorena za sav promet. 

Obilazni pravci za vrijeme navedenih radova bit će: 

  • Ulica Mirka Bedeka – Gornjodemerska ulica – Ulica sv. Benedikta – Gospodarska ulica – Hojnikova ulica – Ulica Mirka Bedeka i obratno. 

Iz Grada sugrađane mole da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju, te mole za strpljenje i razumjevanje zbog mogućih poteškoća u prometu.

Izbjegavajte ovu poznatu zagrebačku ulicu: ‘Gužve su katastrofalne, a kolone kilometarske!’

Komentari

loading...