Gužve na cestama, zbog uređenja određenih prometnica promet se odvija prema privremeno postavljenoj signalizaciji

FOTO: Ivan Klindić/ Ilustracija

Tramvajske i autobusne linije prometuju redovito. Na većini cesta promet je pojačan, osobito na dionicama koje vode prema gradskom središtu.

Zbog blagdana i školskih praznika smanjena je prometna potražnja za javnim prijevozom zbog čega je ZET prilagodio i raspored u tramvajskom i autobusnom prijevozu. Tako će se od danas do petka, 12. siječnja, reducirati pojedini polasci na tramvajskim linijama 2, 3, 4, 6, 7, 9, 11, 12, 13, 14 i 17 tena sljedećim autobusnim linijama: 109, 115, 118, 121, 125, 172, 212, 224, 226, 230, 231, 234, 269, 281 i 330.
Autobusna linija 236 (Kampus – Čavićeva) do petka, 5. siječnja, neće prometovati.

Tijekom ‘Adventa u Zagrebu’ autobusna linija 150 (Tuškanac garaža – Gornji grad – Trg bana Josipa Jelačića) u vremenu od 17 do 23 sata vozi skraćeno od garaže Tuškanac do Ilirskog trga.

Aktualni radovi na cestama

Otežano Radničkom do kružnog toka Petruševec.
Radnička cesta na dijelu od Žitnjačke ceste do kružnog toka Petruševec, do 28. ožujka 2018. zatvorena je za sav promet. Riječ je o radovima izgradnje i rekonstrukcije (IV etapa), a obilazni pravac za vrijeme radova je: Radnička (sjever) – Žitnjačka – Ulica Žitnjak – Radnička (jug) – Domovinski most i obratno. Za vrijeme radova pristup naselju Petruševec omogućen je novoizgrađenom privremenom prometnicom na zapadnoj strani Radničke ceste dok se teretna vozila preusmjeravaju na čvor Buzin odnosno čvor Ivanja Reka. Grafički prikaz zone radova i obilaznih pravaca pogledajte ovdje.

Ostali radovi na cestama

Na području grada u tijeku su i druga uređenja prometnica koja ne utječu značajnije na cjelokupan tijek prometa: II. Usorska ulica, Ulica Nabrežje, Ulica Vinešnjak, Čučev gaj, Ulica Ferjani, Ivanjorečka cesta, Poljaki odvojak, Planina gornja, Planina donja, Kennedyjev trg, Tišinska ulica i Ulica Galovići.

Tijekom radova promet se odvija prema privremeno postavljenoj signalizaciji.


Komentari