GUŽVE NA AUTOCESTAMA: Stvaraju se kilometarske kolone, a ništa bolje nije ni u trajektnim lukama

Facebook/ Antena Zagreb

Ako možete, na put krenite “Starom cestom”.

Na svim cestama iz unutrašnjosti u smjeru mora, kao i na graničnim prijelazima i u trajektnim pristaništima, vrlo je gust promet. Kolone vozila na nekim cestama povremeno i stoje.

Zbog prometnih nezgoda, otežano se prometuje na autocesti A1 u smjeru mora. Kolone se zbog toga stvaraju između tunela Sveti Marko i čvora Bosiljevo 2, a zbog nesreće u tunelu Grič, stvorila se kolona od 6 kilometara.

Zastoji su i na autocesti A1 između naplate Lučko i Karlovca, između čvorova Novigrad i Bosiljevo 2, kroz tunele u smjeru Dubrovnika, te na pojedinim dionicama u smjeru mora i prema unutrašnjosti.

Antena Zagreb
Facebook/ Antena Zagreb

Ništa bolja situacija nije ni na zagrebačkoj obilaznici (A3), iz smjera Jankomira (6 km) i Buzina prema naplati Lučko (12 km), kao ni na autocesti A4 Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena, gdje je kolona duga oko 2 km.  Na izlasku s autoceste A1 u Lučkom kolona je oko 2 km, na NP Demerje nema zastoja, javlja HAK.

Zbog velike gustoće prometa, na naplatnoj postaji Biokovo (DC76 Baško Polje-Zagvozd), sa sjeverne strane tunela Sveti Ilija brzina je ograničena na 40 km/h, kolona je oko 1,5 km, a čeka se oko 20 minuta.

Pojačan je promet na zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici, autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, autocesti A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, autocesti A6 Rijeka-Zagreb (osobito kod izlaza Oštrovica u smjeru Crikvenice/Krka), autocesti A7 Rijeka-Rupa, te duž obale na prilazima turističkim središtima. Tijekom dana gust promet očekuje se duž Jadranske magistrale (osobito na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Split-Omiš-Makarska), na autocesti A7 GP Rupa-Diračje, na naplati Rupa, kod čvora Matulji u smjeru Opatije/Istre te na dionici prema otoku Krku i Krčkom mostu.


Komentari