GUŽVAMA DOLAZI KRAJ: Kreću radovi na rotoru prema Rebru

Ovog će proljeća napokon doći kraj gužvama na rotoru koji spaja Bukovačku, Petrovu i ulicu Prilesje u Maksimiru.

Počinje dugo najavljivana rekonstrukcija rotora na glavnom putu do Rebra. Prije nekoliko je dana odabran i izvođač radova – građevinska tvrtka M. Soldo – poduzeće s kojim Grad Zagreb ima dugogodišnju suradnju.

Stanko Gačić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Maksimir, otkrio je za Jutarnji list da će s radovima krenuti čim zatopli. Većina će se radova, kaže Gačić, odvijati u ulici Prilesje, stoga neće ometati promet jer se ipak radi o najprometnijem dijelu ove četvrti.

Na samom rotoru radit će se tek horizontalna i vertikalna signalizacija, a to se doslovce može napraviti preko vikenda“, kazao je Gačić.


FOTO: Jutarnji list
FOTO: Jutarnji list

Dodat će zelene površine i četiri stabla platane

Prema projektu, iz sadašnjeg kružnog toka neće se moći izići desno prema Bukovačkoj sjever i dalje prema Rebru niti će se u kružni moći uključiti iz Prilesja. Do Rebra će se iz Maksimira dolaziti preko Prilesja, na dodatnom traku koji će biti sagrađen.

Tako Prilesje postaje jednosmjerna ulica od kružnog toka do ogranka Bukovačka koji izlazi na Prilesje kod reciklažnog dvorišta. Jednosmjerna ulica postaje i dio Bukovačke do kružnog toka, u smjeru juga. Također, dodat će se zelene površine i četiri stabla platane.

Na natječaj za izvođača stigle su tri ponude, a Grad Zagreb je izabrao najpovoljniju. Procijenjena vrijednost radova bila je 1,6 milijuna kuna bez PDV-a, a tvrtka M.Soldo rekonstrukciju će obaviti za 1,868 milijuna kuna, što uključuje i PDV.

Trenutno je promet u zoni križanja izrazito gust pogotovo na privozima: Petrova i Bukovačka jug i sjever. Dodatnu težinu prometnim analizama predstavlja i nekoliko autobusnih linija koje prolaze kroz raskrižje a nemaju adekvatne lokacije autobusnih ugibališta.

Uz to, blizina KBC-a Rebro u Kišpatićevoj ulici stvara potrebu za većom propusnom moći, a naročito potrebu za bržim prolaskom vozila hitne pomoći.

Komentari