GUŽVA NA SVE STRANE! Osim za testiranje, građani u redu čekaju i za cijepljenje

Foto: Željko Hladika/Pixsell

Već nekoliko dana, građani u redu čekaju i za cijepljenje. Porast broja zaraženih vjerojatno je utjecao i na to da su se brojni građani odlučili na cijepljenje. Stoga se ovih dana ispred Zagrebačkog velesajma stvara gužva, neki od njih došli po svoju prvu dozu, a neki na docjepljivanje.

Prije samo nekoliko dana, oni koji su se odlučili cijepiti, obično su bez dužih čekanja dolazili na red. No s porastom broja zaraženih i ta se slika mijenja. Sada se za cjepivo čeka i više od 45 minuta.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktu Velesajam cijepljeno je 1.596 osoba. Na javni poziv za treću dozu odazvalo se 985 osoba.

Gužve i za testiranje

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Jučer su u Kliničkom bolničkom centru Sestara milosrdnica zabilježene velike gužve za testiranje na Covid-19 gdje su ljudi čekali satima, neki od njih sa simptomima. Do te je situacije došlo, kako objašnjavaju iz ravnateljstva bolnice, zbog toga što su se do nedavno u Vinogradskoj testirali samo oni koji su dolazili u bolnicu, no sada je testiranje otvoreno za sve. Takav veliki priljev utjecat će na to da će se uvesti naručivanje i produžiti vrijeme testiranja koje je do sada bilo od 8 do 12 sati.

Ipak, danas ujutro su u Kliničkom bolničkom centru Sestara milosrdnica ponovno uočeni redovi za testiranje.

Komentari