GUŽVA IZMEĐU LUČKOG I JANKOMIRA: Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici promet ide u dva smjera

Gužva na naplatinim postajam Lučko (foto: Damir Krajac / CROPIX)

Na cestama u unutrašnjosti ponegdje ima magle, a pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, javio je Hrvatski autoklub (HAK) koji vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) na 18+500 km između čvora Lučko i čvora Jankomir u smjeru Bregane promet ide po dvije prometne trake uz ograničenje brzine 80 km/h. 

U teretnom se prometu na graničnom prijelazu Macelj čeka tri sata na izlaz iz zemlje, a na ulaz na Tovarniku četiri sata, javio je HAK u 7 sati.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

1. travnja katamaran na liniji Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Martinšćica-Cres-Rijeka će iznimno pristati u luku Unije, a 5. travnja će ploviti kao nedjeljom.

Vremenska prognoza

Pretežno, ponegdje u unutrašnjosti djelomice sunčano, a ujutro je samo rijetko moguća kratkotrajna magla, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

 Vjetar uglavnom slab, mjestimice na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverac, od sredine dana sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Najviša dnevna temperatura većinom između 16 i 21 stupanj Celzijev.


Komentari