Grozno stanje klizališta na Velesajmu: kližete na vlastitu odgovornost

Foto: Facebook/ Medo Medveščak

S početkom studenoga otvorena je i sezona klizanja za građanstvo. Jedno od mjesta na kojima će klizači rekreativci moći uživati je i Klizalište Velesajam. Međutim, zbog derutnosti “terena” brojni se građani već bune, a koliko je situacija ozbiljna pokazao je “Medo Medveščak”, grupa zaljubljenika u hokej koja je na stranicama svoje Facebook grupe objavila fotografije derutnoga krova, natpisa koji upozoravaju da padaju dijelovi stropa i sl.

“Situacija je krajnje ozbiljna jer, osim što se šteti djeci koja tu dolaze i koja nemaju dobre uvjete za trening, netko će nastradati. Zbog opterećenosti dvorane, kada je riječ o broju ljudi koji dolaze na led, više nije pitanje hoće li, nego kada će netko stradati” poručuju iz grupe. Trenutačno je velesajamski led dom svim gradskim hokejaškim klubovima, Medveščaku, Zagrebu, Mladosti, Griču i Munjama, a trenirati dolaze i iz sisačke Siscie.

Gužvi na ledu pridonose i drugi sportaši. “Treninge imaju i klizački klubovi, i za umjetničko i za brzo klizanje, a i oni za sinkronizirano. Neki noćni termin uspjeli su dobiti i curlingaši” govore iz “Mede Medveščaka”. Pored gužve koja vlada na ledu u dvorani preko puta hipodroma, klizači rekreativci dobili su svoje termine vikendom od 20 do 21.30, a nedjeljom i jutarnji od 10.30 do 12. Međutim, koliko je odlazak na rekreaciju i zimsku zabavu siguran? Dvorana je puna imperativnih natpisa poput “Kližete na vlastitu odgovornost”, “Ne prilazi!”, “Opasnost! Padaju dijelovi stropa” i sl, piše Večernji list.

Objekt je pod nadzorom Ustanove Upravljanje sportskim objektima koja je postavila natpise na kritičnim mjestima, a to je veći dio dvorane. Na taj su se način riješili odgovornosti u slučaju da se nekome nešto dogodi, a konkretnih koraka da se situacija sredi – nema – govore iz “Mede Medveščaka”.

Inače, četrdeseti paviljon, odnosno današnje klizalište, izgrađen je 1957. godine u svega tri mjeseca. Dvadeset dvije godine nakon izgradnje došlo je do prvih građevinskih radova na objektu. Tada je izvršen i pregled dvorane, koji je ponovljen 1990. godine. Pokazalo se prije dvadeset osam godina da su kabeli i drvena konstrukcija u zadovoljavajućem stanju.


Komentari