Grozne scene ispred škole u Dubravi: Učenice se tukle dok su drugi navijali i snimali

Foto: Biljana Gaurina / CROPIX

Prošlog tjedna kod zgrade Prehrambeno-tehnološke škole u Dubravi potukle su se dvije učenice, a navodno je sukob između njih izbio zbog dečka, javlja 24 sata.

Budući da se u zgradi nalazi nekoliko škola: Veterinarska, Agronomska i Prehrambeno-tehnološka, svi su ravnatelji i pedagozi odmah reagirali.

“Istina je, učenice su se potukle u garažama iza škole. Čim sam čula što se događa, odmah sam nazvala policiju, međutim dok su oni došli na mjesto događaja, svi su se razišli”, kazala je ravnateljica Veterinarske škole Andrea Đurđević dodajući da su željeli pronaći počinitelje i stati tome na kraj.

Nakon dva dana istraživanja, anonimno je zaprimila video tučnjave koji je snimala jedna od učenica. “Trebalo nam je dva dana da otkrijemo tko su dvije djevojčice sa snimke. Čim smo doznali, obje smo pozvali u ured na razgovor”, nastavlja ravnateljica.

Doznali su da je jedna učenica Veterinarske škole, a druga Agronomske škole. Sastala se s ravnateljem Agronomske škole Ivicom Marinićem te je s njim dogovorila daljnji postupak. “U petak me ravnateljica Veterinarske škole obavijestila da je jedna od sudionica tučnjave učenica Agronomske škole. Pozvali smo obje djevojčice u ured, nazvali njihove roditelje i obavili zajednički razgovor s pedagoginjom”, kaže ravnatelj.

Navodno su djevojčice imale dogovorenu još jednu tučnjavu, pa su ravnatelji odlučili što prije reagirati. “Najvažnije nam je bilo to prevenirati. Obavili smo razgovor s njima, a roditelji su ih odveli kući taj dan”, kaže.

Nakon toga postupili su prema pravilniku i obavijestili Gradski ured, Ministarstvo i sve nadležne službe o tome što se dogodilo. “To smo napravili u petak, tako da još uvijek nismo izrekli mjere učenicama, iako ćemo to napraviti do kraja ovog tjedna”, kaže ravnateljica Đurđević.

Nakon razgovora sa socijalnom pedagoginjom, djevojčice su se jedna drugoj ispričale te između sebe riješile problem.


Komentari