Grinch ste? Ovo su najbolje antiadventske lokacije

FOTO: Ivan Klindić

 Za one kojima ne odgovara čarobna adventska atmosfera, postoje lokacije koje će sigurno zadovoljiti antiadventski raspoloženu populaciju.

Mnogima je Adventa u Zagrebu preko glave. Smetaju im nesnosne gužve, previše lampica, visoke cijene i još mnoštvo drugih stvari. Veliki dio grada vrvi štandovima i pravim adventskim duhom, stoga je teško pronaći neki kutak gdje možete izbjeći štandove s kuhanim vinom i kobasicama, mnoštvom glazbenog sadržaja i blagdanskog ugođaja.

Pronašli smo nekoliko lokacija na kojima sigurno ne vlada adventski duh. Za one kojima ne odgovara ova čarobna atmosfera, postoje lokacije koje će sigurno zadovoljiti antiadventski raspoloženu populaciju.

Kvatrić

O Kvatriću se može reći puno toga u svako doba godina. Ovaj trg pomalo je otužan, prazan i bez duše. Jedino ga krasi nekoliko lampica omotanih oko stupova i Djed Božičnjak za kojeg će mnogi reći da je oličenje kiča. Ako niste ljubitelj adventskog ugođaja, ovo je idealno mjesto za vas jer na Kvatriću nećete pronaći apsolutno ništa adventsko.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Dočekat će vas velika terasa poznate slastičarnice i nekoliko obližnjih kafića, no nema štandova i blagdanskog ugođaja. Ako ne volite gužve, na Kvatriću je sigurno nećete osjetiti u večernjim satima, stoga možete uživati u antiadventskom ugođaju.

Autobusni kolodvor

Jedan od neuglednijih zagrebačkih objekata u predblagdansko vrijeme vrvi ljudima koji odlaze svojim kućama ili na praznike. Autobusni kolodvor ima nešto božićnih ukrasa ali jedva ćete ih primjetiti od velikih reklamnih panoa, svijetla kockarnica i ostalih svakodnevnih ‘dekoracija’. Miris kuhanog vina i kobasa ovdje je apsolutno strani pojam, iako sam po sebi Autobusni kolodvor nosi neke svoje druge miomirise.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Dosadne božićne pjesme ugušit će žamor i borbe za kartu više. Ako odlučite posjetiti Autobusni kolodvor kao svoju antiadventsku lokaciju, pazite da ne poželite kupiti kartu i odjuriti iz grada.

Muzej suvremene umjetnosti

Prošlogodišnji pokušaj Adventa ispred MSUa nije prošao dobro. Iz navedenog razloga, ove se godine ispred Muzeja suvremene umjetnosti odvija apsolutno ništa. Ove godine nema kućica, glazbenih događanja i sve je idealno prazno. Možete sjesti na stepenice i uživati u zvucima automobila dok ispijate neko antiadventsko piće.

FOTO: Wikipedia
FOTO: Wikipedia

Cibona

Nedaleko od adventske bajke, nalaze se prazni i mračni prolazi. Nedavno je s Cibonina tornja skinut njezin svojevrsni simbol, ali s njim i bez njega, apsolutno je prazna i bez adventskog ugođaja. Možete svratiti na vaš omiljeni kebab ili pojesti čokoladu kupljenu u trgovinu, a pri tom vam neće smetati dežurni adventski entuzijasti.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

 


Komentari