‘GRIJETE GUZ*CE U TOPLOJ KUĆI!’ Promrzli prosvjednici bijesni na ugostitelje i poduzetnike jer ih nisu došli podržati

Photo: Marin Tironi/Pixsell

Na Trgu bana Jelačića održan je u subotu prosvjed protiv aktualne vlasti i epidemioloških mjera koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite, a nazvan je “Masovni narodni prosvjed – Dosta je!” te je okupio nekoliko stotina građana.

Oni traže, kako navode, ukidanje svih epidemioloških mjera i ograničenja, obustavu lažne političko-medijske propagande i cenzure, ostavku aktualne vlasti uz potezanje kaznene odgovornosti i primjenu Ustavom propisanih temeljnih ljudskih prava i slobode izbora.

Ovi na Trgu okupljeni prosvjednici skupljali su i potpise za otvoreno pismo Saboru i Vladi kojima se traži ukidanje svih mjera i ograničenja. Smatraju kako se na prosvjedu trebalo pojaviti puno više građana no što ih se tamo okupilo, a pridružiti su se trebali, govore, i poduzetnici te ugostitelji.

Inertnost dijela građana je neke od sudionika prosvjeda zasmetala, pa su razočarani jer su odvojili vrijeme na skup koji ipak nije ispao onako kako ga se zamišljalo. Nisu skrivali što misle o onima koji nisu došli podržati prosvjed.

“Gdje ste jučer, grijete guzice u toploj kući, a mi izašli i smrzavali se i imate pravo da se bunite, sram vas bilo, ne treba vas otvoriti nikad!”

“Od srca im se zahvaljujem što su jučer u velikom broju došli i sa nama ostalima tražili pravdu i otkaz Vladi i stožeru! Ja ću im se zahvaliti tako da više ni u jednu kafanu neću ući i nadam se da će moj primjer i drugi slijediti pa nek od zraka žive”, ljuti su na ugostitelje.

“Gdje su bili svi, ugostiteljstvo, poduzetnici, jučer na prosvjedu. Neka ne otvaraju dok ne bude toplije vrijeme ili neka propadaju”, nije im svejedno što vlasnici ugostiteljskih objekata nisu bili u subotu poslijepodne na Trgu s njima.

“Naravno ja neću više ulaziti isto niti u jedan kafić bilo gdje. Bolje ću doma kod kolegice i obitelji popiti kavu ili si skuhati u termosicu i piti kavu vani na klupi. Pa i neka ugostiteljstvo izgubi sve goste koje imaju i neka propadaju”, oštre su poruke nekih od prosvjednika koji su poduzetnicima zamjerili nedolazak.


Komentari