Grijanje i topla voda vratili se u zapadni dio grada! Iz Toplinarstva otkrili kada će zamijeniti problematični vrelovod

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/ Ilustracija

Kako javljaju iz HEP Toplinarstva, njihovi radnici sanirali su puknuće magistralnog vrelovoda na Horvaćanskoj cesti te je u jutarnjim satima u srijedu uspostavljena isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u naseljima Jarun, Gajevo, Staglišće, Gredice i Vrbani.

“Dionica vrelovoda na kojoj se dogodilo puknuće u planu je kompletne zamjene kroz sljedeće dvije godine, odnosno najkasnije do kraja rujna 2023. u sklopu projekta ’Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba’”, dodali su odmah potom pa objasnili kako će se tim projektom revitalizirati gotovo trećina dionica zagrebačke vrelovodne mreže, odnosno 68,5 km dotrajalih vrelovoda od ukupno 227,3 km vrelovodne mreže u Zagrebu.

“Postojeća vrelovodna mreža zamijenit će se modernijom tehnologijom predizoliranih cijevi, čime će se povećati pouzdanost i sigurnost centralnog toplinskog sustava grada Zagreba”, zaključuju pa se krajnjim kupcima obuhvaćenima posljednjim puknućima vrelovoda zahvaljuju na strpljenju i razumijevanju.


Komentari