GRDO MU SE OMAKLO! Voditelj na HBO-u kritizirao Balkance pa Sarajevo zamijenio Dolcem

Photo: YouTube Screenshot

Amerikanci već nekoliko dana čekaju rezultate neizvjesnih predsjedničkih izbora, a monotoniju prebrojavanja glasova pokušao je razbiti voditelj i komičar Bill Maher u svome showu “Real Time”. Naime, pozvao je sugrađane da slijede primjer Gwen Stefani i Blakea Sheltona, odnosno da ostave politiku po strani i vole se.

Kako je objasnio, bivša pjevačica popularnog benda No Doubt više naginje demokratima, dok je ‘dečko iz Oklahome’ Shelton skloniji republikancima. Iako se mjesecima u medijima nagađalo o njihovom prekidu, na Instagramu su objavili da su zaručeni.

“Sad kad su njihove zaruke službene na Instagramu, moraju se požuriti, napraviti to i ostati u braku. Za dobro nacije! Jer ako Americi treba jedna stvar, to je simbol ujedinjenja plave i crvene Amerike“, rekao je Maher i zaradio pljesak.

Potom je voditelj krenuo “vući paralele” s nekim drugim zemljama pa se dotaknuo Balkana.

“Tijekom kampanje puno se pričalo o tome tko nas može ujediniti. Nijedan predsjednik ne može nas ujediniti. Moramo se sami ujediniti. Postoje samo dva puta za ovu zemlju. Ili ćemo se ujediniti i zaboraviti na naše razlike ili ćemo postati Balkan. Desetljećima je Sarajevo u Jugoslaviji bilo raznolik grad u kojem su Srbi, Hrvati i Muslimani živjeli zajedno kao susjedi u prijateljskim odnosima. 1984. bili su domaćin Olimpijskih igara. Osam godina kasnije ljude se ubijalo snajperima dok su išli po mlijeko. Nemojte mi govoriti da se to tu ne može dogoditi. Ako nas je Trump nečemu naučio, to je da je fraza ‘ne može se dogoditi ovdje’ zastarjela. Ne samo da se može dogoditi, nego se događa.”, rekao je.


Zanimljivo, umjesto fotografije Sarajeva o kojem je govorio, u emisiji je prikazan zagrebački Dolac.

Komentari

loading...