Gradsko svetište Majke Božje od Kamenitih vrata u novom ruhu: obojen strop, obnovljene molitvene klupe i postolje za paljenje svijeća

commons.wikimedia.org

Poznato gradsko svetište Majke Božje od Kamenitih vrata ima novo, odnosno obnovljeno ruho, javlja HRT. Osim rekonstruirane Kamenite ulice, unutar portala Kamenitih vrata obnovljene su molitvene klupe i postolja za paljenje svijeća te je obojan strop.

Radovi na obnovi poznatog gradskog prolaza trajali su više od četiri mjeseca, a za sve trgovcekoji nisu mogli poslovati za vrijeme spomenute sanacije, gradonačelnik Milan Bandić je rekao kako “vrijedi ista priča kao i sa svima koji su bili u ostalim ulicama gdje su bili radovi.”

Razliku zarade u istom razdoblju poslovanja u prošloj godini ćemo isplatiti ljudima. To će anketirati gospođa Jozić ispred ureda za gospodarstvo, rekao je Bandić.

U programu HRT-a pomoćnik pročelnika za ceste, Krunoslav Tepeš, objasnio je detaljnije što je sanirano od Kamenite ulice do križanja s Opatičkom ulicom.

Obuhvaćena je rekonstrukcija prometnica s oborinskom odvodnjom i svih postojećih instalacija. To se odnosi na javni kanal odvodnje, vodoopskrbni cjevovod i plinovod, elektroničku komunikacijsku infrastrukturu i ostale instalacije.

Vrijednost radova je 2 milijuna kuna.

Komentari