Gradska Vodoopskrba i odvodnja dobila nova vozila: Evo koliko su ih građani platili

Vodoopskrba i odvodnja (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

U podružnici Vodoopskrbe i odvodnje gradonačelniku Milanu Bandiću sa suradnicima danas je predstavljeno 11 milijuna kuna vrijednih 6 novih specijalnih vozila za čišćenje kanalizacije. Nova vozila i njegove karakteristike objasnio je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galiot, piše Radio Sljeme.  

Nakon što su u prosincu prošle godine nabavljena četiri vozila, početkom ove godine isporučena su još dva specijalna kombinirana vozila za ispiranje i usisavanje te Specijalno malo vozilo vozilo za ispiranje kanala. Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galiot:

“Ideja je bila da se obnovi vozni park koji je star preko 20 godina. Na taj način poštuju se standardi koje mora pružiti Vodoopskrba i odvodnja pri isporuci zdravstveno ispravne vode kao i održavanja. Obučili smo za rad  90 djelatnika koji će nakon 30 – to dnevne obuke na vozilima  raditi u 3 smjene.”

Vodoopskrba i odvodnja na području od 800 km četvornih obavlja djelatnost isporuke zdravstveno ispravne vode za piće putem mreže u duljine 3500 km s pratećim objektima te uslugu odvodnje otpadnih voda s 2200 km mreže s pratećim objektima.

Novi specijalni kamioni kao i oni koji će uskoro doći sigurno će smanjiti onečišćenja i poboljšati životne uvjete stanovnika našega grada- zaključio je Marin Galiot.


Komentari