Burna sjednica Skupštine: Rasprava o otpadu započela vrijeđanjem ‘U rječniku pod pojmom licemjerje su vaše slike’

Foto: Zagreb.hr

Nakon pauze i stanke za ručak nastavljena je sjednica Gradske Skupštine. Nakon burnog jutra kojeg je obilježio prosvjed zbog ukidanje mjere roditelj-odgojitelj i zbog zahtjeva za ostavkom Igora Peternela iz Domovinskog pokreta.

Upravo je i poslijepodnevni dio sjednice obilježila upravo njegova ostavka. Naime, Peternel je podnio neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika Skupštine.

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

“Očekivali smo da unutar opozicije vlada neka konzistentnost, da se prvo razgovara s kolegama, a ne da se iza leđa ide na skupljanje potpise zbog matematičkog odnosa u klubovima. Kad sam vidio da od normalnog, demokratskog razgovora nema ništa, podnio sam ostavku jer ne želim da se oko pitanja te pozicije stvara gužva. Ako je njima stalo do tog mjesta, neka ga uzmu”, poručio je Peternel.

Foto: Zagreb.hr

Nakon što je Peternel podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Skupštine, uslijedila je rasprava o drugoj točci dnevnog reda  Prijedlog odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Zagreba.A točka je to koja izaziva najviše polemike među oporbenim zastupnicima. HDZ-ov Mislav Herman tvrdi kako je odluka neprovediva i neodrživa te moguće protuzakonita, prenosi Večernji list.

“Prema zakonu je potrebno čipirati vrećicu i upariti s korisnikom što je finacijski neodrživo i neizvedivo”, rekao je dr. Mislav Herman iz HDZ-a.

Gordana Rusak iz BM-365 istaknula je kako nije donešeno adekvatno rješenje za odvajanje otpada, već se stavlja naglasak na kazne stanovnika.

“U rječniku pod pojmom licemjerje su vaše slike. Govorite o poskupljenju, a s HDZ-om ste u 2018. izglasali odluku u kojoj je 50 posto bila veća cijena od one koju mi predlažemo sad i nije se primjenila jer ju je srušio Ustavni sud”, odgovorio je Tomašević dodajući da su tada usto izglasali kazne.

Nakon toga, HDZ-ov Davor Filipović kazao je kako je došlo do povrede poslovnika jer je gradonačelnik Tomašević vrijeđao zastupnicu Rusak, a s njim se složio i Goluža koji je procijenio kako je to neprihvatljivo ponašanje.

Nakon toga, održala se još jedna stanka, nakon koje se gradonačelnik Tomašević popeo na govornicu kako bi odgovorio na oporbene optužbe. Kazao je kako će vlast s njim na čelu riješiti problem zagrebačkog otpada kojeg bivša vlast zajedno s HDZ-om nije uspjela.

Uskoro opširnije…


Komentari