Gradska skupština: Agrokor je Gradu dužan 17 milijuna kuna

FOTO: Dražen Komar

Zastupnici Bandića “izrešetali” pitanjima

Sjednica Gradske skupštine započela je pitanjima zastupnika. Zastupnici su se u svoj inat pitanjima upućenim Gradonačelniku dotaknuli nekih aktualnih tema poput naplate parkinga i nezaobilaznog Agrokora.

– Moram izraziti sumnju u opravdanost, to je novi namet građanima. Brojke trenutnog stanja ilustriraju da će ovo biti promašena odluka. Imamo 33.000 parkirnih mjesta, a imamo 161 kontorolora. Ako uvedemo još 100.000 parkirnih mjesta, to znači tri puta više kontorolora, kako to pravdate – upitao je SDP- ov Matej Mišić.

Bandić insinuacije oštro demantira.

– Očito ćemo ponovno na izbore. Ništa od toga ja nisam rekao, odakle crpite maštu, ne razumijem vas. Vi kao da ste s druge planete. Vi ste sve izračunali, a ništa od toga nisam rekao. Čekajte prijedlog, dođete ovdje, ispalite metak- Mirko, pazi metak, hvala Slavko – komentirao je bio Bandić.

– Koliki su ukupni dugovi Holdingu kada su u pitanju tražbine od Agrokora – upitao je gradski zastupnik GLAS-a Stanko Kordić.

Bandić je potvrdio da dug postoji i da su u tijeku pregovori.

– Ja nemam nikakvog duga prema Todoriću, ali 17 i pol milijuna Grad potražuje od Todorića. Holding sutra ima sastanak s Tiskom, koji je dužan Holdingu. U tijeku su pregovori kako će se završiti sve ovo – odgovorio je Bandić.

– Po ‘cifri’ koju ste rekli, ispada da Tisak tri godine nije Holdingu plaćao – dodao je Kordić.

– Dobit ćete pisano izvješće – rekao je Bandić

Hasanbegović je komentirao kako bi se trebali odmaknuti od ideoloških tema, te postavio pitanje komunalno-prometne tematike:

– U gradu ima jedan putokaz na kojem piše Trg maršala Tita pa kad ga se planira zamijeniti?


Komentari