GRADONAČELNIKOVA ČESTITKA: Uputio snažnu poruku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Screenshot: Facebook

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić čestitao je svim Zagrepčanima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, kao i Dan hrvatskih branitelja te time uputio snažnu poruku.

Gradonačelnikovo pismo donosimo u cijelosti.

“Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

Dragi branitelji,

Čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja – obljetnicu Oluje, velike hrvatske pobjede u Domovinskom ratu kojom su oslobođeni okupirani dijelovi Hrvatske i stvoreni uvjeti za trajan mir, slobodu i dugo sanjanu neovisnost Domovine.

Zahvalni braniteljima na velikoj žrtvi i ponosni na njihovo djelo danas smo u prilici graditi zemlju kakvu želimo – europsku, sigurnu, demokratsku i prosperitetnu Hrvatsku – okrenutu budućnosti i spremnu na izazove koji su tu i kojih će uvijek biti.

Danas, možda više no ikad nakon Oluje, trebamo sinergijsko djelovanje svih koji žele dobro ovoj zemlji, trebamo više hrabrosti i vjere u vlastite potencijale. Trebamo novu energiju koja će pokrenuti našu inovativnost, znanje i kompetenciju, ne zaboravljajući nikad na solidarnosti s onima koji trebaju predah i pomoć.

Zaslužujemo bolju Hrvatsku, a samo zajedno možemo zaustaviti neplodne podjele, primiti se posla, dati perspektivu našoj mladosti da ostane i gradi bolji i bogatiji život, ovdje i sada. Samo zajedno možemo graditi Hrvatsku blagostanja, rada i solidarnosti!

I zato, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, pozivam vas da ovaj veliki dan – zbog nas samih, zbog naše djece i zbog naših branitelja, koji su te 1995. omogućili da se s kninske tvrđave zavijori hrvatska zastava i kojima još jedanput izražavam duboku zahvalnost – proslavimo radosno i dostojanstveno, a na pročelja naših domova ponosno izvjesimo hrvatske barjake.”

Komentari