Gradonačelnik ugostio mlade hrvatske robotičare

FOTO: Zagreb.hr

Sinj će pohoditi stotinjak mladih robotičara iz Zagreba, a pozivnicu su uputili i gradonačelniku Bandiću.

Zbog odličnih rezultata na nedavnome Otvorenom prvenstvu Njemačke, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u Gradskoj upravi primio mlade hrvatske robotičare – dio reprezentacije aktualnih svjetskih prvaka te njihove mentore, odnosno direktora i izbornika reprezentacije, Zorana Gašpara i Ivicu Kolarića.

Gosti su gradonačelnika upoznali s recentnim ostvarenjima i pobjedom u Njemačkoj te su najavili događanja što su pred njima: Hrvatski RoboCup Junior  11. ožujka u Sinju te Svjetsko prvenstvo u srpnju u Japanu. Sinj će pohoditi stotinjak mladih robotičara iz Zagreba, a pozivnicu su uputili i gradonačelniku Bandiću.

Izbornik Kolarić je predstavio nazočne reprezentativce: Branimira Čarana, Svena Vojnovića, Nou Šoića, Neru Kuzminski, Pavleka Želimorskog, Dinka Pribičevića, Filipa Sresu, Roberta Babanju, Fabijana Šporčića, Petru Mišljen i Ines Kušen.

Na vrhunskim rezultatima što ih kontinuirano ostvaruju gradonačelnik im je čestitao te je istaknuo kako će im Grad Zagreb uvijek biti svesrdna podrška.

FOTO: Zagreb.hr
FOTO: Zagreb.hr

Spoj suvremene tehnologije i hrvatske tradicije

Na kraju prijema, zagrebački gradonačelnik se okušao u posebnoj robotičkoj disciplini što je dio natjecateljskog programa u Sinju,  a u Japanu će biti predstavljena i svjetskoj javnosti – Roboalci. Radi se o viteškoj igri – spoju suvremene tehnologije i hrvatske tradicije.

Uz gradonačelnika Milana Bandića, prijemu su nazočili Katarina Milković, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport te Igor Plavčić, pomoćnik pročelnika Stručnih službi gradonačelnika za informacijski i komunikacijski sustav Grada.


Komentari