Gradonačelnik Tomašević reagirao na optužbe Prvog plinarskog društva: ‘Plinara će dati suglasnost da se sredstva prebace na račun PPD-a’

Tomislav Tomašević ( Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Nakon što je u medije došla vijest da je Prvo plinarsko društvo pustilo zadužnicu od 40 milijuna kuna i blokiralo Gradsku plinaru Zagreb – Opskrbu. Reagirao je gradonačelnik Tomislav Tomašević i to na priopćenje za javnost Prvog plinarskog društva u kojem navode kako ne mogu i neće nositi teret financijskih poteškoća gradskog poduzeća.

“Gradska plinara Zagreb – Opskrba je s jučerašnjim datumom podmirio obaveze po zadužnici koju je Prvo plinarsko društvo aktivirao. Po zakonu, nakon aktiviranja zadužnice, uplaćena sredstva odlaze na zaštićeni račun u FINA-i, gdje stoje do 60 dana. Unatoč ovom zakonskom roku, GPZO će dati pisanu suglasnost da se sredstva već sa sutrašnjim datumom prebace na račun Prvog plinarskog društva”, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Također, navodi i kako će se podmiriti sve ostale obveze.

Gradska plinara Zagreb – Opskrba će također sa sutrašnjim danom podmiriti i sve druge dospjele obaveze prema PPD-u, unatoč dosadašnjem dogovoru o dopuštenom prekoračenju. GPZO podmiruje i podmirivat će i nadalje sve svoje obaveze sukladno rokovima”, zaključuje gradonačelnik u svojoj izjavi za medije.


Komentari