Gradonačelnik Tomašević kreće s velikom podjelom drva: Bit će ograničena količina po kućanstvu

Gradonačelnik Tomislav Tomašević u akciji sadnje 56 sadnica stabala u Travnom (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

U utorak, 21. studenoga, u 11:00 sati, u Rasadniku Jankomir, Jankomir 1, u nazočnosti gradonačelnika  Grada Zagreba Tomislava Tomaševića i zamjenika gradonačelnika Danijele Dolenec i Luke Korlaeta započet će podjela ogrjeva potrebitim građanima Grada Zagreba.

4mᶟ po kućanstvu

Naime, Grad Zagreb je u suradnji sa ZG Holdingom, Podružnicom Zrinjevac, dogovorio zajedničku akciju prikupljanja i sortiranja stabala nastradalih u srpanjskim olujama, a koja su iskoristiva kao ogrjev. Podijelit će se 4mᶟ ogrjeva po kućanstvu.

Na istom mjestu gradonačelnik i zamjenici će održati i redovnu konferenciju za medije.

Radnici Zrinjevca (Foto: Dragan Matic / CROPIX)

Tisuće stabala

Gradonačelnik Tomašević još je ljetos najavio podjelu drva.

1 euro = 7,53450 kuna

”Srušena i oštećena stabla koja se nakon nevremena uklanjanju s gradskih javnih površina, dijelit će se za ogrjev našim sugrađanima kojima je to najpotrebnije”, najavio je krajem srpnja gradonačelnik.

Nema šanse da pogodite što će Tomašević napraviti sa stablima srušenima u oluji

Istaknuo je ranije da je u Zagrebu tijekom oluje ukupno iščupano 1211 stabala, dok je 590 stabala polomljeno, a za oko 860 se procjenjuje da će se morati ukloniti.

Podsjetimo, olujno nevrijeme koje je 19. srpnja poharalo Zagreb ostavilo je za sobom ogromnu štetu. Zbog posljedica nevremena u Zagrebu se treba zamijeniti 27000 stabala koja su iščupana ili oštećena.

Jak vjetar u Zagrebu porušio stabla u Maksimirskoj (Foto: Livio Andrijic / CROPIX)

Također, s obzirom na velik broj uništenog drveća u Zagrebu neće nedostajati stabala. Plan je zasaditi dvostruko više drveća diljem grada, kako bi se Zagreb koji ima sveukupno 14.000 stabala i dalje uspješno borio s klimatskim ekstremima.

 


Komentari