Gradonačelnik se sastao s UDRUGAMA SLIJEPIH ZAGREB

Facebook/Milan Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u Gradskoj upravi članove Udruge slijepih Zagreb koje je predvodio tajnik Goran Denis Tomašković.

Predstavnici Udruge zahvalili su gradonačelniku, ujedno i njihovom počasnom članu na svemu što je u Zagrebu zadnjih godina učinjeno kako bi se podigla kvaliteta življenja slabovidnih i slijepih sugrađana, ali i senzibilizirala javnost na njihove probleme i potrebu ostvarivanje prava.

Na sastanku kod gradonačelnika bilo je riječi o mogućnosti zapošljavanja članova Udruge sukladno čl. 9 Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom te među ostalim, o potrebi za većim brojem taktilnih površina u Zagrebu, o neadekvatnom radu zvučnih najava u vozilima ZET-a, a spomenuta je i problematika linija vodilja i polja upozorenja za slijepe i slabovidne sugrađane. Također, članovi Udruge izvijestili su gradonačelnika o realizaciji njihovog projekta društveno – socijalnog poduzetništva koji se odnosi na proizvodnju sapuna od recikliranog repromaterijala, a koja se provodi zahvaljujući suradnji s Gradom, Uredom za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.

U pratnji tajnika Udruge slijepih Zagreb na sastanku su bile i dopredsjednica Udruge Blaženka Rogulj te izvoditeljica programskih aktivnosti u Udruzi Latica Mirjanić.


Komentari