GRADONAČELNIK SE OGLASIO: ‘Spreman sam da Grad Zagreb nadoknadi one novce koji su potrebiti da bi se Milina operacija izvela’

Izvor: Facebook

Podsjećamo, ovih dana traje akcija u koju se cijela Hrvatska uključila, a to je spašavanje života dvogodišnje Mile Rončević. Djevojčica boluje od leukemije te joj je hitno potrebno liječenje u bolnici u Americi. Liječenje sveukupno košta vrtoglavih 2, 8 milijuna dolara, a Hrvati su do sada uspjeli sakupiti 1,5 milijuna.

Kako bi javnost bila u svakom trenutku pravodobno informiran o donacijama podignuta je i web stranica lifeformila.com koju uređuju uža obitelj i bliski prijatelji i koja će izvještavati o prikupljenim sredstvima.

Uključila su se i poznata lica, od velikh sportaša do predsjednice.

“Angažirali smo se, naravno, to su pitanja na koja svaki čovjek… jednostavno morate biti čovjek. Radimo što god možemo, ali želim sačuvati privatnost obitelji pa neću o detaljima. Potrudit ću se iznaći načina, kako s financijske, tako i stručne strane”, kazala je predsjednica Grabar- Kitarović.

Na jučerašnjem obilježavanju četvrte godišnjice stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti prikupljale su se između ostalog i donacije za Milu.

“Spreman sam ako se ne skupi dovoljno sredstava, na inicijativu gradonačelnika Rijeke i premijera, da se uključiti Grad Zagreb koliko bude potrebno i nadoknaditi one novce koji su potrebiti da bi se operacija izvela. Grad Zagreb nudi prvu rukavicu da sudjeluje, participira u adekvatnom dijelu zajedno s Vladom i Gradom Rijekom jer je dijete iz Rijeke, ima dvije godine, da to dijete ode u Ameriku, Philadelphiju i da probamo spasiti to dijete”, poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a prenosi Vijesti.hr

Ukoliko i vi želite pomoći, novac možete uplatiti na račun: HR3641330063110002644 u Banci Kovanica Varaždin na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno – “darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević”.

Za plaćanja iz inozemstva BIC/SWIFT je SKOVHR22.    

U humanitarnu akciju se uključila i Zaklada Nora Šitum. Milini roditelji zamolili su Norinu mamu Đanu Atanasovsku da prijavi i organizira humanitarnu akciju kako bi sve bilo po zakonu.

Žiro račun humanitarne akcije – PBZ:
Zaklada Nora Šitum
HR2423400091511004008
SWIFT: PBZGHR2X

 


Komentari