Gradonačelnik posjetio ustanovu za sveobuhvatnu skrb Tigrovi: ‘Oni su pokazatelj kako bi i ostali trebali integrirati braniteljsku i veteransku populaciju u društvo’

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Povodom obilježavanja Dana državnosti i Dana branitelja grada Zagreba, gradonačelnik Tomislav Tomašević posjetio je ustanovu za sveobuhvatnu skrb o pripadnicima 1. gardijske brigade Tigrovi i Jedinice za posebne namjene MUP-a RH Rakitje.

Istaknuo je da bi se razina financiranja braniteljskih projekata u Gradu Zagrebu mogla povećati u budućnosti kad Grad izađe iz naslijeđenih financijskih teškoća.

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

“Mislim da je ustanova Tigar za cjelokupnu skrb zapravo ta koja pokazuje različite bitne elemente koji ne mogu biti samo u zdravstvenoj ili socijalnoj sferi”, rekao je gradonačelnik.

Na fotografiji: Tomislav Tomašević i general Josip Lucić. (Foto: Matija Djanjesic / CROPIX)

“Upravo je to put i za ustanove u drugim dijelovima Hrvatske kako braniteljsko-veteransku populaciju integrirati u društvo i skrbiti se za nju”, poručio je.

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

U Spomen domu Tigrova u Rakitju okupili su se i predstavnici udruga branitelja, ali i obitelji poginulih i nestalih branitelja, hrvatski ratni vojni invalidi, predstavnici različitih udruga koje su proistekle iz Domovinskog rata kako bi se još jednom prisjetili žrtve i doprinosa branitelja u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu.

Gradonačelnik je poručio da će nastojati zadržati sve dobre projekte za branitelje, ali isto tako ih i unaprijediti, posebno kada je riječ o rehabilitaciji i programima socijalizacije.

Komentari