GRADONAČELNIK PORUČUJE: ‘Dubit ću na trepavicama ako nađete grad koji više izdvaja za socijalne mjere’

Foto: Screenshot/ Facebook

Na konferenciji za novinare stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti zagrebački gradonačelnik istaknuo je da je Zagreb socijalno najosjetljivi grad u Europi.

”Postavljam vam sljedeće pitanje pa potražite odgovor. Ako ga nađete, ja ću dubiti na trepavicama na Trgu bana Jelačića. Nađite grad u Europi koji izdvaja dvije milijarde kuna za socijalne mjere” prenosi Večernji list, dodajući da je stopa rizika od siromaštva 9,8 posto, što je dvostruko manje od ostatka Hrvatske.

Bandić je rekao da je razlog zbog kojeg je nekim imućnima oprošten dug do 10.000 kuna nedorečenost zakona koje je Vlada donijela u srpnju.

O imenima onih milijunaša kojima je Zagreb oprostio dug nije želio govoriti.

“Neću spominjati imena onih koji su moralno posrnuli. Nisam nikoga spominjao, ja sam samo citirao vas iz medija, ne znam odakle vam podaci. Ispričavam se onima koje sam spomenuo, znam da to ne smijem, i to mi se više neće dogoditi”, poručio je Bandić.

Dan ranije je naime iznio podatke o dugovima bivšeg nogometaša Dine Drpića.

Osvrnuo se i na obećanje da će bogataše goniti da plate svoje dugove.

“Pišu da sam odustao od Strasbourga. Ma ne do Strasbourga, do dragog Boga ću staviti hipoteku da se ne oprosti onome tko ima vilu, tko ima plaću 20 hiljada kuna i tko ima, a ne izvršava svoje obveze. Pa nisam se ja najeo ludih gljiva”, poručio je.

Komentari