Gradonačelnik otkrio kad bismo se mogli početi voziti novom žičarom

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Danas je Zagreb već 11. dan bez novih slučajeva koronavirusa, rečeno je na današnjoj konferenciji nakon sastanka Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba.

Samo je osmero aktivno zaraženih koronavirusom, a testirano je sveukupno 13.000 ljudi što je najviše u državi, prenosi Večernji list.

Gradonačelnik Milan Bandić najavio je na konferenciji kako će se ove godine otvoriti nova žičara i Spomenik domovini. Oba su projekta trebala biti gotova u svibnju, ali su zbog sitaucije s koronavirusom u zakašnjenju.

“Spomenik domovini je zahtijevan projekt čija je staklena stijena naručena iz Kine, a brusit će se u Češkoj. Još nam je samo to ostalo, 95% projekta je gotovo” rekao je Bandić i objasnio da se trenutno uređuje zeleni tepih oko spomenika, a južna strana spomenika biti će iluminirana igrom svjetla i vode.

Što se tiče žičare, početkom srpnja bi trebala biti organizirana probna vožnja u 38 modernih gondola koje bi trebale napraviti svoj prvi krug u duljini od 10 km, a u rujnu bi kompletan projekt trebao biti gotov.


Komentari