Gradonačelnik o špekulacijama da će kino Europa postati narodnjački klub: Ako se ne ispričaju protiv klevetnika ćemo podići tužbe i zatražiti odštetu

Foto: Facebook/ Milan Bandić

Gradonačelnik Milan Bandić oglasio se povodom nagađanja u medijima da će nakon renovacije, kino Europa postati narodnjački klub, a koja su potaknuli u medijima trenutni najmoprimci. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U vezi sa pokušajem manipulacije javnosti lažnim vijestima tzv. „spinovima“ od strane dosadašnjih najmoprimaca kina „Europa“ da Grad Zagreb planira u taj gradski prostor koji je zaštićeno kulturno dobro, nakon rekonstrukcije smjestiti, kako kažu „narodnjački klub“, te otkazivanja ranije ugovorenog otvorenja „ Festivala tolerancije – JFF “ upućujemo slijedeće priopćenje:

1. Kino Europa će nakon nužne rekonstrukcije ostati art kino.
2. Aktualnim najmoprimcima istekao je desetogodišnji najam, te su, u skladu sa istekom
Ugovora uredno i u skladu sa Zakonom izviješteni od strane vlasnika, Grada Zagreba da 01.06.2019. trebaju napustiti prostor. Za daljnje radove i osiguravanje fondovskog financiranja, osim vlasništva, nužan je i posjed prostora.
3. Pokušaj pritiska dosadašnjih najmoprimaca na vlasnika kina „Europa“ Grad Zagreb,
iznošenjem utuživih laži da će „kino Europa odlukom Grada postati narodnjački klub“ odbacujemo u cijelosti . Očekujemo odmah JAVNU ISPRIKU I DEMANTI od strane dosadašnjih najmoprimaca. U suprotnom ćemo protiv klevetnika podići tužbe i zatražiti odštetu zbog štete koja je nanesena Gradu namjernim širenjem lažnih vijesti.
4. Ta lažna vijest o “narodnjačkom klubu” trebala je poslužiti manipulaciji i mobiliziranju
javnosti samo kako bi se izvršio pritisak da se na silu produži ugovor dosadašnjim najmoprimcima. Pozivamo javnost da ne podliježe takvoj vulgarnoj i banalnoj manipulaciji temeljenoj na lažnim tvrdnjama. Ta jeftina i prozirna laž o “narodnjačkom klubu” u kinu Europa nadilazi sve što je dosad viđeno u kategoriji “fake news”.
5. Zbog štete koja je nanesena našim partnerima – “Festivalu tolerancije – JFF2 kojima je
otkazano korištenje gradskog prostora kina “Europa” od dosadašnjih najmoprimaca zatražiti ćemo nadoknadu štete . Festival je zbog te ucjenjivačke odluke dosadašnjih najmoprimaca morao biti preseljen u prostore kina SC-a neposredno prije otvorenja, čime je nanesena ogromna reputacijska šteta organizatorima i Gradu Zagrebu kao domaćinu festivala u međunarodnoj i našoj javnosti, te stvoreni nepotrebni dodatni troškovi. Taj čin svima jasno pokazuje o čemu se radi u ovom slučaju. Izražavamo žaljenje što su takvim skandaloznim postupanjem dosadašnji najmoprimci nanijeli štetu mnogobrojnim gostima i partnerima Festivala.
6. Grad Zagreb će rekonstrukciju i nužne radove na sanaciji zaštićenog kulturnog dobra izvršiti u najkraćem mogućem roku , nakon čega će kino „Europa“ nastaviti sa radom kao art kino na zadovoljstvo svih građana grada Zagreba i cijele kulturne javnosti.

Gradonačelnik Grada Zagreba
Milan Bandić”.


Komentari

loading...
-->