Gradonačelnik kakvog JOŠ NISTE VIDJELI: Izložba karikatura o MILANU BANDIĆU (FOTO)

Facebook/Milan Bandić

Na smotri političkih karikatura natjecalo se 37 autora sa 80 karikatura.

U muzeju za umjetnost i obrt održana je svečanost otvorenja i proglašenja laureata prve Zagrebačke smotre političke karikature. Tema karikatura je gradonačelnik Bandić i njegova Gradska uprava. Bandić nije prisustvovao izložbi pa je poslao pročelnika Gradskog ureda za financije Slavka Kojića.

“Unatoč tome što je uvriježeno mišljenje kako je najteže prihvatit šalu na vlastiti račun, ja sam sretan što mogu biti ovdje i zajedno se s vama smijati radovima na ovogodišnju temu smotre”, kazao je pročelnik Kojić i istaknuo kako je velika šteta što je sve manje karikatura u našim medijima i što u Hrvatskoj nema niti jednog humorističnog lista koji bi se time bavio.

Na smotri se natjecalo 37 autora sa 80 karikatura, a najboljih deset dobilo je novčane nagrade. Najbolje karikature birao je žiri sastavljen od novinara, a u njemu su sjedili, fotoreporter Romeo Ibrišević, Mirko Fodor i Andro Tomović s 2. programa Hrvatskog radija, Saša Pavković s HRT-a, Velinka Buljan iz Večernjeg lista te Maja Šudić sa Z1. Nagrađeno je deset autora: Ivan Haramija, Nik Titanik, Nataša Rašović, Oton Anton Reisinger, Zoran Duniskvarić, Ivan Jambrešić, Dado Kovačević, Josip Kovačević, Davor Trgovčević i Branko Ilić.

Nenazočnom gradonačelniku zahvalio je i organizator izložbe. “Zahvaljujem gradonačelniku koji je imao hrabrosti da podmetne leđa i bude pokrovitelj izložbe, te da se stavi na vjetrometinu naših karikaturista”, kazao je organizator smotre Ivica Palatinuš. Prisjetio se i prve karikature u Hrvatskoj koja je nastala prije 188 godina, a prikazivala je nadvojvodu Josipa u kočiji zajedno s biskupom Maksimilijanom Vrhovcem koju vuku dva velikaša i dva građanina.

Izložbu možete pogledati u MUO-u do 8. studenog 2015.

zagreb.hr
zagreb.hr
zagreb.hr
zagreb.hr


Komentari