Gradonačelnik jutros položio kamen temeljac budućeg Doma za starije osobe

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je, u pratnji svojih suradnika, postavio kamen temeljac za izgradnju Doma za starije i nemoćne osobe u Markuševcu.

“Ja se zahvaljujem svima koji su sudjelovali u pripremi ovoga, Markuševčani ovo čekaju cijeli život, najbliži dom ovdje je Lašćina i Dubrava”, zahvaljuje se Bandić.

Na pitanje “zašto sada u epicentru potresa gradimo Dom za starije osobe” sam je odgovorio: “uvijek je vrijeme za činiti dobra dijela, a nikada nije vrijeme za ne činiti ono što trebamo činiti, proći će i COVID – 19 ,proći će i potres, otići ćemo i mi, a ovo će ovdje ostati za štićenike Doma za starije.”

Inače, projekt izgradnje Doma za starije i nemoćne osobe u Markuševcu predviđa izgradnju jedinstvene zgrade doma na 3 etaže (podrum, prizemlje i kat) s kompletnim uređenjem okoliša i opremom.

Zgrada doma s projektiranim sadržajima ima ukupnu bruto površinu od 3.930 m2, od čega je tlocrtna površina prizemlja približno 1.215 m2, a preostali dio parcele ukupne površine 4.019 m2 bi će uređena parkirališna i zelena površina.

Projektnim rješenjem, uz prateće sadržaje, osnovne značajke doma su kapacitet smještaja kroz stambeni dio za ukupno 92 korisnika, od čega je 12 predviđeno za korisnike oboljele od Alzheimerove bolesti (4. stupanj skrbi).

Investitor projekta je Zagrebački holding d.o.o., a projekt izgradnje Doma vodi podružnica Upravljanje projektima.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

 

 


Komentari