Gradonačelnik čestitao Zagrepčankama i Zagrepčanima Dan Grada

FOTO: Zagrebački špigl/ Ivan Tenšek

I lepi Zagreb grad ima svoj dan!

Gradonačelnik Milan Bandić čestitao se svojim sugrađanima Dan Grada:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

čestitam vam 31. svibnja, Dan grada Zagreba i Blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, naše nebeske zaštitnice!


S ponosom slavimo Dan našega grada, zahvalni generacijama koje su ga prije nas gradile i čuvale njegovu neponovljivu ljepotu.

Naša je zadaća da poput njih, vlastitim djelima pokažemo koliko nam naš grad znači i koliko nam je stalo do očuvanja njegove tradicije i do njegova razvoja. Najboljima od nas, baš kao i svake godine, zahvaljujemo Nagradom Grada Zagreba, najvišim gradskim priznanjem.

Posebnu zahvalnost dugujemo našim braniteljima jer mir i sloboda kao okvir u kojem imamo priliku graditi Zagreb kakav želimo, njihova je zasluga. Od njih učimo da u teškim i kriznim situacijama trebamo biti zajedno, da snaga leži u solidarnosti, toleranciji i posvećenosti cilju koji želimo postići.

A Zagreb, poznat po svojoj kulturi, po toleranciji i šarmu svojih stanovnika, po ljepoti i živosti svojih trgova i ulica može još bolje. To što je naš grad dva puta zaredom proglašen najboljom europskom adventskom destinacijom i što ga je baš ovih dana Lonely Planet, najprestižniji svjetski turistički vodič, titulirao top-europskom destinacijom potvrđuje da znamo, hoćemo i možemo!

Ponosni smo zbog toga, kao i na činjenicu da je Zagreb svojevrsni hrvatski svjetionik zbog niza demografskih i socijalnih mjera, sustavnog poticanja gospodarstva, zapošljavanja, zbog ulaganja u očuvanje radnih mjesta, zbog skrbi o mladima i njihovom obrazovanju i, napose, zbog socijalne sigurnosti, solidarnosti i otvorenosti.

Budućnost ovisi o nama i o našem odnosu prema radu, znanju, kreativnosti i spremnosti da doprinosimo boljitku svoje zajednice, svog grada i svoje domovine.

S vjerom u vlastite mogućnosti i našu spremnost na izazove što ih nosi budućnost, pozivam vas, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, da danas visoko istaknemo barjake u čast grada kojega neizmjerno volimo!

Sretno Zagrebe!

>>> Donosimo detaljan program proslave Dana Grada Zagreba

Komentari