Gradonačelnik čestitao Dan pobjede: ‘Ponosno istaknite barjake na svoje domove!’

Screenshot: Facebook

Pozvao je Zagrepčane da ponosno istaknu zastave na svoje domove – jer slavimo najveći blagdan naše slobode i neovisnosti.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak je Zagrepčanima i hrvatskim braniteljima čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja istaknuvši važnost zajedništva, solidarnosti i pravednosti kao okvira koji “daje sigurnost, uklanja neplodne konflikte, omogućuje pozitivno ozračje u kojem do izražaja mogu doći svi naši potencijali , u kojem će naša mladost, u svojoj Domovini, realizirati svoje ambicije i svoje snove”.

Slobodu, samostalnost, neovisnost, i, u konačnici, mogućnost da u miru i u demokratskom ambijentu gradimo svoju zemlju, dugujemo prije svega našim braniteljima i njihovoj velikoj žrtvi. Taj dug nas obvezuje da budemo dostojni njihova djela, da sve svoje snage, znanje i energiju uložimo u stvaranje prosperitetne i uspješne Hrvatske, da naraštajima što dolaze ostavimo zemlju koja se ne boji izazova i koja na njih ima prave odgovore. To je put na kojem i dalje trebamo zajedništvo i solidarnost što su nas krasili u najtežim vremenima. Uz još više rada i kreativnosti trebamo solidarnost i pravednost kao okvir koji daje sigurnost, uklanja neplodne konflikte, omogućuje pozitivno ozračje u kojem do izražaja mogu doći svi naši potencijali, u kojem će naša mladost, u svojoj Domovini, realizirati svoje ambicije i svoje snove“, istaknuo je Bandić.

Uz poruku da samo zajedno možemo izgraditi Hrvatsku blagostanja, rada i solidarnosti pozvao je Zagrepčane da, sjećajući se “Oluje” i ponosno istaknutog barjaka na kninskoj tvrđavi, ponosno istaknu zastave na svoje domove – jer slavimo najveći blagdan naše slobode i neovisnosti.


Komentari